home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 7-étől 13-áig
MTVA
2015.12.06.
LXX. évf. 48. szám
Közmédia-javallat december 7-étől 13-áig

Timár Böske heti ajánlója — Timár Böske táncművész pályafutását a Bartók Béla Táncegyüttesben kezdte, ezután a Magyar Állami Népi Együttes szólótáncosaként és tánckarvezetőjeként szerzett nevet a szakmában. 1993-ban férjével megalakította a Csillagszemű Gyermektáncegyüttest, mely később a Csillagszeműek nevű mozgalommá terebélyesedett. A Duna Televízió nézői a Fölszállott a páva zsűritagjaként találkozhatnak vele hetente.

A Ki a Télapó? című amerikai vígjátékról hét unokám és Mikulás ünnepe jut eszembe. Családunkban mindig megadjuk az ajándékozás módját. Nálunk egyébként nemcsak az unokák hada, hanem öt felnőtt gyermekem is elvárja a meglepetést, ezért a kis cipellők mellett a nagyok kisuvickolt lábbelijében is ott kell lennie az ajándéknak. (Hétfő, december 7-e, Duna, 0.45)

Különösen közel áll hozzám a Család-barát, mivel Erzsébet-napon a műsor vendégszeretetét élvezhettem. A stábnak nemcsak táncot taníthattam, hanem — a sztárok főzőkanállal rovatban — a konyhai tudományomat is megcsillanthattam. A néptánchoz jól illett a pásztortarhonya, természetesen roppanós kovászos uborkával tálalva. (Kedd, december 8-a, Duna, 10.05)

A szerdai (december 9-ei) kínálatból a Magyar történelmi arcképcsarnokot ajánlom a nézőknek. Nagyon kedvelem a történelmi regényeket, ismeretterjesztő könyveket, életrajzokat. Kedvenc korszakom a XVI—XVII. század, mely olyan híres női egyéniségeket adott a hazának, mint Lorántffy Zsuzsanna és Zrínyi Ilona. (Duna, 3.30)

Az M3 csatornán sokszor nosztalgiázok, és gyakran választok magyar filmeket, sorozatokat. Az Onedin család különösen közel áll hozzám, fiatal lányként együtt drukkoltam a családdal, hogy a kapitány megtalálja végre szíve választottját. (Csütörtök, december 10-e, 20.35)

Pénteken (december 11-én) a Fölszállott a páva második középdöntőjére kerül sor. Zsűritagként veszek részt e páratlan vállalkozásban, és munkánk talán még nehezebb, mint a korábbi versenyek alkalmával, amikor felnőttek produkcióját értékeltük. A gyerekek nagyon alaposan felkészültek a megmérettetésre, és igazán nagy különbség sincs közöttük. Gyakran a zsűri pillanatnyi ízlése dönt a nyertesekről, és mi is megkönnyezzük a búcsúzókat. (Duna, 19.35)

Szombaton (december 12-én) a Rádiószínház adásában Galgóczi Erzsébet Viszek a börtönbe leveskét… című rádiójátékát fogom meghallgatni. Nagyra tartom az írónőt, választásomban pedig az is motivál, hogy a főhős megszemélyesítőjével, Pásztor Erzsivel már szerepeltünk együtt a korábban említett Család-barátban. (Kossuth rádió, 21.04)

Vasárnap (december 13-án) a Népzene — itthonról adásában a nemrég elhunyt Kobzos Kiss Tamásra emlékeznek. Közeli barátság fűzött a művészhez, és amíg én a gyerekek táncnevelésével foglalkoztam, addig ő az ifjabb korosztály zenei nevelésének szentelte életét. Számos közös műsorunk marad meg az emlékezetemben. (Bartók rádió, 14.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..