home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 5-étől 11-éig
MTVA
2016.12.05.
LXXI. évf. 48. szám
Közmédia-javallat december 5-étől 11-éig

Nánási Anikó heti ajánlója — Nánási Anikó szerkesztő-műsorvezető tizenhat éve dolgozik a közmédiában. Több évig szerkesztette a Krónika hírműsort, emellett riportokat, portrékat, interjúkat is készített. Hét évig volt a Magyar Rádió parlamenti tudósítója. Jelenleg a Kossuth rádió több kulturális műsorát szerkeszti és vezeti: a Belépő, az Irodalmi újság és a Fülszöveg könyvajánlóban rendszeresen hallhatjuk.

A hétfői (december 5-ei) kínálatból a Rádiószínház műsora, az Esterházy Péter írása alapján készült Egyszerű történet vessző száz oldal című felolvasás keltette fel a kíváncsiságomat, mert a könyv nagyon érdekes. A kislányom ötéves, és a születése óta ritkábban tudok kimozdulni, pedig mindig is lelkes színházlátogató voltam. A hangjátékok enyhítik ezt a hiányérzetet. (Kossuth rádió, 21.30)

A lányom már nagyon türelmetlenül várja a Mikulást, aki kedden (december 6-án) érkezik. A Hervay Gizella által írt Télapó-mesét biztosan meghallgatjuk majd Molnár Piroska előadásában. A rádióban hallott esti meséken kívül persze fontos a szülői felolvasás is. A mesehallgatás élménye ilyenkor egészen más, sokkal bensőségesebb. (Kossuth rádió, 19.51)

Ugyanerre a napra a Belépőt is szeretettel ajánlom a hallgatók figyelmébe. Lackfi János költő lesz a vendégünk, és legújabb francia gyermekversfordításairól beszélgetünk. (Kossuth rádió, 20.11)

Szerdán (december 7-én) este érdekesnek ígérkezik a Makk Károly rendezésében készült Bolond lány című krimi-vígjáték 1980-ból. A szereplők remek színészek: Huszti Péter, Psota Irén, Benedek Miklós, Darvas Iván. (M3, 20.50)

Csütörtökön (december 8-án) érdemes lesz késő éjszakáig ébren maradni a Jazz a Márványteremben című műsor kedvéért, mert az Apáti Trió koncertjét élvezhetjük. A jazz hallgatása közben könnyű ellazulni, és eltávolodni a napi gondoktól. (Bartók rádió, 23.00)

Pénteken (december 9-én) a Szép, szőke szerelmünk, a Tisza ismeretterjesztő filmsorozatot örömmel és nosztalgiával fogom nézni: a túrázók szemszögéből mutatja be a parton lévő nevezetességeket, követi a folyót a forrásától a torkolatáig. A családommal együtt nagyon szeretek a természetben lenni, nyáron sokat szoktunk sátorozni és úszni. Pihenni a természetes vizek, leginkább a Tisza partján tudok, melyhez a szülőhelyem is közel van. (M5, 9.05)

Szombatra (december 10-ére) a Népek dalai című műsor meghallgatását tervezem, hiszen az adásban kiváló népzenei és világzenei felvételek szólalnak meg. A népzene és a néptánc mindannyiunk értékes öröksége, melyet érdemes megőrizni és továbbadni. (Dankó rádió, 21.00)

Vasárnapra (december 11-ére) az Irodalmi újságot ajánlom. A műsor a legfrissebb irodalmi alkotásokkal, eseményekkel foglalkozik, és úgy gondolom, nem csak a vájt fülű hallgatókhoz szól. Gyakran mutatunk be értékes, de könnyedebb olvasmányokat is. (Kossuth rádió, 20.06)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..