home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 15-étől 21-éig
Közmédia-javallat december 15-étől 21-éig
2014.12.09.
LXIX. évf. 50. szám
Közmédia-javallat december 15-étől 21-éig

Volf-Nagy Tünde heti ajánlója — Volf-Nagy Tünde műsorvezető-szerkesztő két évtizede dolgozik a közmédiában. A nézők leginkább a Dokureflexből, a Térképből és a kiemelt műsorokból ismerik, legutóbb a német tematikus nap háziasszonyaként találkozhattak vele.

A Dokureflexben a vendégekkel együtt megnézünk egy dokumentumfilmet, s a vetítés után megbeszéljük az alkotás által felvetett témát. Hétfőn, a temesvári forradalom negyedszázados évfordulóján a Drakula árnyékában című film után Tőkés Lászlót üdvözölhetjük a stúdióban. (Duna, 21.15)

A Kívánságkosárt én is vezettem egy ideig, és nagyon megható, ahogy emberi kapcsolatok szövődnek a nézők között. Jóban-rosszban összetartanak, üzennek, nemcsak boldog születés- és névnapot kívánnak, hanem nehéz időkben is gondolnak egymásra. A műsorvezető így szép lassan maga is családtaggá válik. (kedd, Duna, 12.25)

A Stigma — Tőkés Eszter a Szekuritáte célkeresztjében egy asszony megrázó történetét tárja a nézők elé: a temesvári forradalom karizmatikus lelkészének testvérét egy ügynök vette feleségül. A nő szemszögéből látom a tragédiát, aki meg volt győződve, hogy önmagáért szeretik, így hát házasságában a legféltettebb titkait osztotta meg a társával. A tények napvilágra kerülésével rá kell döbbennie, hogy ő csak egy elvégzendő feladat, egy játékszer volt az elnyomó gépezetben. (szerda, Duna, 15.00)

Advent heteiben járunk, ez a várakozás időszaka. Karácsony közeledtével megtalálhatjuk a megfelelő helyet és alkalmat, hogy elgondolkozzunk, magunkba mélyedjünk. Ebben segíthet a Magyar Szentek és boldogok című magyar dokumentumfilm, melynek csütörtöki epizódja az államalapítót, Szent István királyt mutatja be. (Duna 15.30)

A Virtuózok tehetségkutató műsorban nagyon sok aranyos és tehetséges gyerek szerepelt. A finálét már csak azért is érdemes megnézni, mert izgalom nélkül, a fotelben hátradőlve élvezhetjük a szereplők tudását. (péntek, M1, 20.25)

A szombati kínálatból Bach Karácsonyi oratóriumát ajánlom az olvasók figyelmébe. A német szerző korszakalkotó darabja az egész ünnepkört felöleli. A művet a közmédia a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremből közvetíti. (Bartók rádió, 19.35)

Jóllehet ismétlést látunk, vasárnap mégis a Gasztroangyalt javaslom megtekinteni. Egyszer a műsor vendégeként magam is részese lehettem a forgatásnak. Borbás Marcsi átütő személyisége a műsor sikerének titka: rendkívüli közvetlenséggel tudja megszólítani az embereket — nemcsak a műsorban, hanem a forgatás után is. A kétnapos közös munka egyáltalán nem volt kimerítő, a végére pedig még közelebb kerültem Marcsihoz. (Duna World, 21.20)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..