home 2024. április 18., Andrea napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 31-étől szeptember 6-áig
(—)
2015.08.30.
LXX. évf. 34. szám
Közmédia-javallat augusztus 31-étől szeptember 6-áig

Bakos Katalin heti ajánlója — Bakos Katalin, a július 1-jén újjáalakult Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. közéleti és dokumentum-főszerkesztője 1979-től dolgozik a közmédiában. A tapasztalt televíziós szakember, számos dokumentumfilm alkotója új beosztásában rádióműsorokkal is foglalkozik. A kiterjedt Kárpát-medencei kapcsolatait a családjától örökölte, édesapja Kassán, édesanyja Ungváron született.

A Magyar Média Mecenatúra támogatásával forgatott Jön az árvíz című magyar dokumentumfilm a 2013. évi pusztító áradás történetét dolgozza fel, s az emberfeletti erőfeszítés és a közösségi összefogás hiteles dokumentuma. Időszerűségét a szélsőséges nyári időjárás kapcsán nap mint nap tapasztalhatjuk. A mű alkotója, Zsóka Zoltán, a kiváló operatőr a nyolcvanas évektől számos filmben volt alkotótársam, és nevéhez rendezőként is színvonalas mozik fűződnek. (Hétfő, augusztus 31-e, Duna, 23.55)

A hegyi doktor — Újra rendel a magyar közszolgálati televízióban az egyik nézettségi listavezető, és vetekszik a kereskedelmi televíziók műsorainak népszerűségével. Sikeréhez minden megvan: szakmaszeretet, romantika, emberség… (Kedd, szeptember 1-je, Duna, 8.15, 18.40)

Szintén a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült a Ketten Párizs ellen című tévéfilmsorozat. Az alkotók Vaszary Gábor népszerű regényét vitték „vászonra”, aki a háború előtti szórakoztató magyar irodalom egyik legnépszerűbb írója volt. Testvére, Piroska híres színésznő, nagybátyja, János pedig festő volt. Az írót nemcsak Magyarországon ismerték, Monpti című regénye franciául is megjelent, s a párizsi közönség is rajongott érte. (Szerda, szeptember 2-a, Duna, 20.30)

A közéleti szerkesztőség népszerű sorozata, az Arcvonások csütörtöki (szeptember 3-ai) adásában a hallgatók Ádám Zsófia kutyás mentővel találkozhatnak. A hölgy egészen fiatalon került a mentők csapatába, Drazsé nevű kutyája pedig a világ legjobb mentőkutyái közé tartozik. (Kossuth rádió, 14.05)

A Családbarát korábban az M1-en volt látható, az átalakulás után viszont ez a népszerű műsor a Dunára került. A magazin teret ad mindennek, ami a családdal kapcsolatos, szolgáltatásokról tájékoztat, hét közben kiváló közéleti szereplők, hétvégén pedig nagyszerű családok bemutatásával színesíti adásait. (Péntek, szeptember 4-e, 10.00)

Vinkó József összeállítása, a Szellem a fazékból egy színvonalas gasztroműsor. Rendszeresen olvasom szerkesztőjének folyóiratát, a Magyar Konyhát is, és gyakran találok benne szép recepteket. Nem elírás a szép jelző, a jó ízekhez ugyanis az esztétikum is hozzátartozik. (Szombat, szeptember 5-e, Kossuth rádió, 9.30)

A korán kelőknek ajánlom a Vasárnapi újságot. Mivel az adás élő, a műsor idején lehet hívni a szerkesztőket. A két és fél óra alatt mindig aktualitásokról, érdekes, izgalmas témákról szerezhetünk tudomást. (Vasárnap, szeptember 6-a, Kossuth rádió, 6.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..