home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 29-étől szeptember 5-éig
MTVA
2016.08.28.
LXXI. évf. 34. szám
Közmédia-javallat augusztus 29-étől szeptember 5-éig

Völgyi Tóth Zsuzsa heti ajánlója — Völgyi Tóth Zsuzsa tizenhat évvel ezelőtt kezdett szerkesztő-műsorvezetőként dolgozni a közmédiában. Az Irodalmi Újság, később a Mentés másként emblematikus rádióműsorokat vezette, majd a Kultikon kulturális, művészeti műsort a Duna Televízióban. Rendszeresen találkozhatnak vele a televíziónézők és a rádióhallgatók a Kult+ és a Belépő műsorvezetőjeként, emellett gyakran tudósít kulturális eseményekről.

Hétfőre (augusztus 29-ére) a Zápor című, 1960-ban készült magyar filmet ajánlom. Kovács András mozijában a főszerepeket kiváló művészek alakítják: Bessenyei Ferenc és Páger Antal mellett az általam és sokak által nagyra becsült Bara Margit játssza a fiatal és szép Marist. (Duna World, 11.30).

Kedden (augusztus 30-án) délután érdekes programnak ígérkezik a Rádiószínház műsorában a Rejtő Jenő regényéből készült Vesztegzár a Grand Hotelben rádiójáték meghallgatása. Rejtő humora, éleslátása örök érvényű, mindmáig sok kabaréjelenet, film és rádiójáték készül írásaiból. (Kossuth rádió, 15.30)

Szerda (augusztus 31-e) délután a Francia—magyar operagála közvetítését mindenképpen meghallgatom. Volt francia szakos hallgatóként mélyen kötődök a francia kultúrához, különösen a zenéhez. Fontosnak tartom a két ország közötti kulturális kapcsolatok erősítését. Mindig szívesen utazom Franciaországba. Ezt a francia és magyar műveket felsorakoztató operaházi közvetítést szívderítő érzés lesz újra meghallgatni. (Bartók rádió, 13.43)

Csütörtök (szeptember 1-je) estére kellemes kikapcsolódást nyújthat a Kívánságkosár szórakoztató műsor legkedveltebb darabjaiból összeállított válogatás. Sokan szerették ezeket a felvételeket, remélhetőleg újra kellemes perceket csempésznek a televíziónézők otthonába. (Duna World, 18.55)

Péntek (szeptember 2-a) éjszakára a Tér-idő tudományos, ismeretterjesztő műsort ajánlom. A témaválasztás szerteágazó, emellett a készítők közérthető formában tárják a hallgatók elé a tudomány legújabb eredményeit. Ugyancsak ezen a napon, késő este az Ars nova sorozatában Olivier Messiaennek, a század egyik legnagyobb francia zeneszerzőjének műve Olivier Latry, a kiváló orgonista előadásában hallgatható meg. (Kossuth rádió, 23.36; Bartók rádió, 22.00)

Szombat (szeptember 3-a) estére a Családi sávban a Vacka Rádió ígérkezik érdekesnek, elsősorban a gyermekek figyelmébe ajánlom. Ez a kedves, fordulatokban gazdag mesejáték-sorozat biztosan megragadja a kicsik fantáziáját. (Kossuth rádió, 19.30)

Vasárnap (szeptember 4-e) estére Fabrizio Costa filmjét, a Teréz Anya, a szegények szolgálója című alkotást választom. Meggyőződésem szerint nagyon fontos olyan személyiségeket felmutatni, akik példaértékű tetteikkel és a hitükkel fordulatot hozhatnak sokak életébe. (Duna, 21.10)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..