home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 25-étől 31-éig
Közmédia-javallat augusztus 25-étől 31-éig
2014.08.19.
LXIX. évf. 34. szám
Közmédia-javallat augusztus 25-étől 31-éig

Varga Norbert heti ajánlója — Varga Norbert 2004-ben, Téglásy Ferenc meghívására gyakornokként került a Magyar Televízióhoz. Vallási műsorok készítésében vesz részt, a római és a görög katolikus, valamint az ortodox műsorok szerkesztő-műsorvezetője.

Hétfőre (augusztus 25-ére) szeretettel ajánlom Petényi Katalin és Kabay Barna dokumentumfilmjét, a Bakonyi juhászasszonyt. Az alkotás egy idős néniről szól, aki ősi juhászcsaládból származik, és sok éve gyakorolja a mesterséget. Érdekes visszatekinteni a régi foglalkozásokra. A film különlegessége abban rejlik, hogy egy nő vállalta föl ősei hagyományának folytatását. (Duna, 15.05)

A keddi (augusztus 26-ai) kínálatból a Zegzugos történetekre hívom föl a figyelmet. A Frankel Leó útról szóló epizód azért is kedves számomra, mert közel lakom hozzá, ismerem a miliőjét, különleges hangulatát és a hozzá kapcsolódó régi, érdekes történeteket. (Duna World, 19.30)

A Dali mozija francia dokumentumfilm számos meglepetést tartogat szerdán (augusztus 27-én). Kiderül, hogy a művész nemcsak szürrealista festőként volt híres, hanem filmeket is készített. Ezek nagy része sajnos elveszett. Érdekességként megjegyzem, hogy sok alkotásában Luis Buñuel volt a rendezőtársa. (Duna, 23.00)

Csütörtökre (augusztus 28-ára) az Egész úton – hazafelé a Petőfi Rádióval című műsort ajánlom. Magam is rendszerint ezt, a hasznos közlekedési információkkal tarkított adást hallgatom, amikor hazafelé tartok a munkából. (Petőfi rádió, 16.03)

A gyerekek műsorsávját lezáró, 100 éves a magyar animáció című összeállítás a család legkisebb tagjainak szerezhet vidám perceket. A pénteki (augusztus 29-ei) részben is kortárs mesék, gyermekversek, dalok szerepelnek, melyeket a gyermekeim is szívesen néznek, hallgatnak. (M2, 19.40)

Szombatra (augusztus 30-ára) két műsort ajánlok: Jókai Mór klasszikus regénye, Az arany ember Gaál Béla rendezésében látható (Duna, 16.30). Este a Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült kisfilmet nézhetjük meg, a címe: A győztes, rendezője a fiatal tehetség, Géczy Dávid. Az alkotás egy úszóedző, egykori olimpiai bajnok rendhagyó mindennapjait mutatja be. (M2, 23.05)

Vasárnap (augusztus 31-én) a rádió római katolikus szentmisét közvetít a kecskeméti Szentháromság piarista plébániatemplomból. A tanév kezdetén a Veni Sanctét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek mutatja be. (Kossuth rádió, 10.04)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..