home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 22-étől 28-áig
MTVA
2016.08.21.
LXXI. évf. 33. szám
Közmédia-javallat augusztus 22-étől 28-áig

Bőti Attila heti ajánlója — Bőti Attila a rádiózásban az idén lett nagykorú: 18 éve dolgozik a Magyar Rádiónál. A külhoni hallgatók korábbról a Határok nélkül című magazin szerkesztő-műsorvezetőjeként is ismerhették, de mára — mint mondja — a Krónika hírműsornak kötelezte el magát.

Elsőként egy kicsit hazabeszélnék: a Kossuth rádió minden este várja a gyerekeket lefekvés előtt egy-egy kedves mesével. Hétfőn (augusztus 22-én), 19.30-kor a Csodatopán történetét ismerhetik meg a Családi sávban, melynek műsorai között a kicsiknek szóló zenék is helyet kapnak.

Ha már mesék: édesapaként nagy öröm számomra, hogy van egy színvonalas, mindenki által ingyen elérhető gyerekcsatorna, az M2. A vakáció hátralévő napjaira is ajánlanám a gyerekeknek, főként a magyar rajzfilmeket. Közülük az egyik kedvenc sorozatom a Magyar népmesék. (Augusztus 23-a, kedd, 11.20)

Az M2 nem csak a gyerekek számára kínál színvonalas műsorokat. Este nyolc óra után a Petőfi TV várja a fiatalokat filmekkel, zenés programokkal. Az A38 Hajó koncertszínpada ígéretes tehetségeknek és már ismert zenekaroknak, zenészeknek egyaránt helyet ad. (Augusztus 24-e, szerda, 23.30)

A 34. évében járó Alpok—Duna—Adria televíziós együttműködésben a magazint minden ország azonos tartalommal, a saját nyelvén készíti el. A közreműködők tudásuk legjavát adják, így regényes tájakkal, érdekes emberekkel, ünnepekkel ismertetik meg a nézőket. (Csütörtök, augusztus 25-e, 7.55, Duna)

Még gyerekként, képregényekben ismertem meg Rejtő Jenő szórakoztató, jó kikapcsolódást nyújtó regényeit. Az olvasásért rajongó emberként azóta már számos művét olvastam el, kellemes órákat töltve a történetekkel. Rejtő vicces stílusát jól visszaadják a hangoskönyvek is. A héten, így pénteken (augusztus 26-án) is a Vesztegzár a Grand Hotelben részei hallhatóak. (Kossuth rádió, 15.38)

Nem csak a főzni szeretők számára érdekes a Duna Televízió Ízőrzők című hangulatos sorozata, mely a különböző tájak ételei mellett Magyarország csodálatos vidékeit, településeit is bemutatja. (Szombat, augusztus 27-e, 12.55)

Amikor ezeket a műsorokat kiválasztottam, éppen véget ért a Krónika. A műsorban beszámoltunk az addigi szép magyar olimpiai sikerekről, például Hosszú Katinka harmadik aranyérméről. Az előző héten véget ért olimpia, valamint az idei 1956-os emlékév adja az apropóját a vasárnapi (augusztus 28-ai) választásomnak: a műsor a szabadságharc leverése után rendezett 1956. évi melbourne-i nyári játékokról és a forradalomról szól. Az olimpia emlékezetes eseménye volt akkor a Magyarország—Szovjetunió-vízilabdamérkőzés véres összecsapása. (Melbourne ’56 — Olimpia és forradalom, Duna World, 21.55)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..