Közmédia-javallat augusztus 21-étől 27-éig
MTVA
2017.08.20.
LXXII. évf. 33. szám
Közmédia-javallat augusztus 21-étől 27-éig

Hajdu Orsolya heti ajánlója

Hajdu Orsolya a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. szerkesztője. 2003 óta dogozik a közmédiában. Jelenleg a pályázatos kis- és nagyjátékfilmek, dokumentumfilmek, mesék és hangjátékok szerződéseit gondozza, ezen kívül közéleti rádió- és tévéműsorok tartoznak a keze alá. Szabadidejét is aktívan tölti: tizenhárom éve a Koccintós Hagyományőrző Néptánc Egyesület tagja.

 

Hétfő (augusztus 21-én) reggel a HungarIQ — Minden, ami magyar műsorát ajánlom. A műsorban sok magyar vonatkozású, tudományos érdekességre derül fény, és többet tudhatunk meg a kerékpározást alapvetően megújító találmányról, a Stringbike-ról is (Duna World, 8.30). Délután az Itthon vagy! turisztikai magazin kalauzol el számos izgalmas helyre határon innen és túl. A sorozat készítői figyelnek arra, hogy a bemutatott helyszínek, programok között ki-ki találhasson kedvére valót. (Duna World, 14.24)

Keddenként a Duna World csatornán az Útravaló jelentkezik rövid, de hasznos közlekedési tanácsokkal. Mindannyiunk érdeke, hogy közúton, vasúton, vízen és levegőben egyaránt biztonságosan közlekedhessünk. (Augusztus 22-e, Duna World, 14.45).

Szerdán (augusztus 23-án) a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján a Duna World csatorna dokumentumfilmeket sugároz. Az Élni muszáj — Az elhurcolt kismarosiak emlékére című magyar dokumentumfilmet mindenki szíves figyelmébe ajánlom. A korszak elszenvedőinek nézőpontjából árnyaltabb képet kaphatunk a nem oly távoli múlt eseményeiről (21.35). Csoóri Sándor szavai szerint „A népművészetnek nem a divatja jött el, hanem az ideje” — kiapadhatatlan kincsestárunk, a népzene, örök értékeket közvetít, ezért ugyanezen a napon a Bartók rádió Népzene — itthonról Bertalan-napi műsorát választom. A hagyományőrzéséről, népviseletéről ismert, mezőségi Szék legnagyobb ünnepét eleveníti fel a műsor. Ezen a napon az 1717. évi tatárbetörés helybeli áldozatairól emlékeznek meg a festői település lakói minden évben. (12.05)

Csütörtökön (augusztus 24-én) a Rádiószínházban Rejtő Jenő Piszkos Fred, a kapitány című, méltán ismert regényéből készült rádiójáték soron következő epizódját várom nagy érdeklődéssel. A címszereplőnek Darvas Iván kölcsönözte a hangját, a főbb szerepekben pedig Kern András, Kaszás Gergő, Vallai Peter és Haumann Peter hallható. (Kossuth rádió, 13.06). 

Péntek (augusztus 25-e) délutánra felemelő hallgatnivalót kínál a Hősök naptára. A bátor, önfeláldozó, gyakran igen leleményes katonák hősiességéből napjainkban is erőt meríthetünk. (Kossuth rádió, 17.56)

Szombat reggel a kisgyerekes családoknak érdemes a Hoppi mesék vidám manócskáival kezdeni a hétvégi kikapcsolódást (M2, 8.05). Az esti mesét, A három leányt pedig Kóka Rozália utánozhatatlan előadásában, a népművész bukovinai gyűjtéséből hallgathatják meg a Kossuth rádióban. (19.36)

Vasárnap (augusztus 27-én) reggel a Kabarématiné alapozza meg a jókedvet (Kossuth rádió, 9.07). Este nagy érdeklődéssel várom A Tóásó-dosszié — Túlélve Bolíviát riportfilmet, melyből a közelmúlt eddig fel nem tárt történései kerülnek megvilágításba. (Duna World, 21.35)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..