home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 19-étől 25-éig
(—)
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
Közmédia-javallat augusztus 19-étől 25-éig

Tomek Viktor heti ajánlója — Ezen a héten Tomek Viktor, a vajdasági Hét Nap hetilap főszerkesztője szemezget a közmédia műsoraiban. A szabadkai székhelyű Hét Nap, a Délvidék egyetlen közéleti hetilapja 1946 óta jelenik meg.

Hétfőn (19-én) a Duna Televízió egyik magyar sorozatát, a Rózsa Sándor című tévéfilmsorozatot ajánlom. Gyermekkoromban egyetlen részt sem hagytam ki, ám a nosztalgián kívül azért is esett erre a műsorra a választásom, mert a betyár előszeretettel „garázdálkodott” a Délvidéken, és leszármazottai még most is közöttünk járnak (Duna, 20.00).
Kedden (20-án) a Bánk bán magyar operafilmet javaslom. Katona József drámája, a magyar irodalom kiemelkedő alkotása kötelező házi olvasmány a vajdasági középiskolákban. Minden fiatalnak és az idősebbeknek egyaránt ajánlom Erkel Ferenc három felvonásos operáját, melyet én először Szegeden láttam. A film XIX. századi historikus festészetre emlékeztető képi beállításokkal, gazdag jelmez- és díszlettárral idézi meg a kort (Duna, 12.10).
A hetet nosztalgiával kezdem, és ez az érzés nem változik a hét közepén sem. Szerdán (21-én) a Linda című magyar tévéfilmsorozatot ajánlom minden kedves tévénéző figyelmébe. A sorozat legendás színészgárdát vonultat fel (Duna, 20.00).
Nagyon kedvelem a tudományos-ismeretterjesztő filmeket. Csütörtökre (22-ére) Az ember bolygója angol természetfilm-sorozatot javaslom mindenkinek. Ha már a gyerekek sokat tévéznek, akkor legalább valami értelmeset is nézzenek... Természetesen a felnőtteknek is jó kikapcsolódás, hiszen a sorozat lélegzetelállító képkockákkal mutatja be bolygónkat. A sorozat 80 egymásba fonódó és inspiráló történeten át nyújt betekintést abba, hogy az emberek milyen elképesztő megoldásokkal győzik le vagy állítják szolgálatukba a természet legvadabb erőit is (M1, 14.45).
Közeleg a hétvége, így péntekre (23-ára) — a heti rohanás után — egy kis rádiózást ajánlok. A Kossuth rádió Rádiószínház műsorában sugározzák Veres István Galvánelemek és akkumulátorok című darabjának befejező részét. A rádiójáték Veres István érsekújvári születésű fiatal író első kötete alapján készült (21.32).
A hétvége beköszöntével pihenni, szórakozni is lehet. Talán mindkettőre alkalmas Tina Turner arnhemi koncertje, melyet szombat (24-e) este az M1-en 22.50-kor tekinthetnek meg.
A hét utolsó napjára, vasárnapra (25-ére) ismét egy filmet ajánlok figyelmükbe. Az Úrilány szobát keres című fekete-fehér magyar vígjáték színészgárdája mindent elárul, hiszen Zilahy Irén, Somló István, Kökény Ilona, Lengyel Gizi, Kabos Gyula, Ajtay Andor és sokan mások szórakoztatják a tévénézőket (Duna, 16.30).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..