home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 17-étől 23-áig
MTVA
2015.08.15.
LXX. évf. 32. szám
Közmédia-javallat augusztus 17-étől 23-áig

Medveczky Balázs heti ajánlója — Medveczky Balázs mintegy három évtizede dolgozik a közmédiában. Gazdag tapasztalatait júliustól a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatójaként kamatoztatja.

Szerintem a Balaton a világ közepe, minden nyáron ott töltöm a vakációmat. Különösen az északi partot kedvelem, mivel nagyon szeretek úszni, s a déli parttal ellentétben ott kevesebbet kell begyalogolni. Noha van csodás balatoni ősz, tavasz és tél, én most a Duna Balatoni Nyár című népszerű napi műsorát ajánlom mindenkinek. (Hétfő, augusztus 17-e, 16.00)

Nagyon kötődöm a magyar dalhoz: magam is zenélek, és ifjúkoromban — amellett, hogy gitároztam — énekelni is tanultam. A szenvedély megmaradt, és jelenleg szövegíróként egy zeneszerző barátommal egy népszerű előadó nagylemezén dolgozunk. No de ne is szaporítsuk a szót, keddre (augusztus 18-ára) A Dal slágereit ajánlom az olvasók figyelmébe. (Duna, 22.15)

Harminckét évvel ezelőtt nem jutottam el az István, a király királydombi bemutatójára, de hosszú éveken át a darab slágerei szóltak az autómban, és mindmáig fejből tudom a legnépszerűbbeket. A mostani (eredeti) helyszíni közvetítésben a régi szereplők is felbukkannak, és egy érdekességre is felhívom a figyelmet: Varga Miklós nemcsak a hangját kölcsönzi az előadáshoz, hanem a főszerepet is ő játssza. (Szerda, augusztus 19-e, Duna, 20.30)

Augusztus 20-a nemcsak államalapításunk ünnepe, hanem fontos egyházi esemény is. A Szent Jobb-körmenetre — négy évtizedes kihagyás után — a rendszerváltás óta ismét nagyon sokan zarándokolnak el. A közmédia az idén is közvetíti a körmenetet. (Csütörtök, 16.50)

A hosszú hétvégén a Balaton ismét mindenkit vár! A zamárdi Strand Fesztiválon a Petőfi rádió is jelen lesz, így felhőtlen kikapcsolódást nyújthat minden hallgatójának. (Péntek, 10.03—20.00)

Amíg a magyar musicalek népszerűségi örökranglistáján az István, a király áll az első helyen, addig a világ zsidósága körében a Hegedűs a háztetőn tűnik a legnépszerűbb zenés darabnak. Tevje, a szegény tejesember szívszorító történetét olyan kiváló színészek vitték sikerre a moziban is, mint Hajím Topól és Leonard Frey. (Szombat, augusztus 22-e, Duna, 13.30)

Vasárnapra (augusztus 23-ára) egy nagyon népszerű zeneművet ajánlok. Liszt Transzcendens etűdjeit nem csak a zeneértők ismerik és kedvelik. A Kritikus füllel adása által a nagy melegben borzonghatunk egy kicsit a Lidércfényt hallgatva, a Hóvihar című virtuózdarab pedig némi felüdülést nyújthat. (Bartók rádió, 18.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..