home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 15-étől 21-éig
MTVA
2016.08.15.
LXXI. évf. 32. szám
Közmédia-javallat augusztus 15-étől 21-éig

Halász Zsuzsa heti ajánlója — Halász Zsuzsa szerkesztő-műsorvezető két évtizede lépte át a Kossuth rádió küszöbét, amikor a tanári pályát az újságírásra cserélte. A hallgatók leggyakrabban az Ütköző és az Időt kérek műsorokban találkozhatnak vele.

Mivel a televíziós olimpiai közvetítéseket külhonban nehezebben lehet elérni, egész hétre ajánlom a Kossuth rádió olimpiai közvetítéseit. Szurkoljunk együtt a magyarokért!

Oláh János portréműsorát hétfőn (augusztus 15-én) a Duna közvetíti. A kiváló költő halálhírét, munkásságának méltatását egy kissé háttérbe szorította egy másik nagy magyar író halála. Oláh Jánossal találkoztam néhány alkalommal, életműve mindenképpen érdemes a méltó megemlékezésre. (23.05)

Az És mégis mozog a föld tévéfilm öt debreceni diákról szól, akiket egy rebellis újság szerkesztése miatt kicsapnak a kollégiumból. A Jókai Mór regénye nyomán készült háromrészes sorozatban olyan kiváló színészek szerepelnek, mint Latinovits Zoltán, Sulyok Mária és Szirtes Ádám. (Kedd, augusztus 16-a, M3, 21.05)

Szerdán (augusztus 17-én) a Daktari amerikai tévéfilmsorozattal lehet „nosztalgiázni”. Clarence, a kancsal oroszlán, Judy, a majom mindenki kedvencévé vált egykor. Megjegyzem, a sorozatot akkor vetítették, amikor még csak egy vagy két csatornát nézhettünk az országban. Ha kimaradt egy rész, akkor nagyon sajnálhattuk, mert a videomagnó is még csak álom volt. (M3, 17.15)

Csütörtökre (augusztus 18-ára) a Népzene — újragombolva adását ajánlom a hallgatók figyelmébe. A félóra igazi zenei csemegét kínál, Seres Rezső szerzeményének, a Szomorú vasárnapnak a feldolgozásait. Müller Péter darabjából ismerem a történetet, és a világon legismertebb magyar sláger szerzőjétől függetlenül indult el a páratlan hírnév felé. Mai szemmel is hatalmas összegek gyűltek a számláján külföldön az édeskés, könnyfakasztó dal jogdíjaiból, Seres mégis nyomorban halt meg. (Bartók rádió, 12.05)

Egy Oscar-díjas csemegét láthatunk pénteken (augusztus 19-én) a Dunán. A légy minden kockáját Rofusz Ferenc saját kezével rajzolta, s az amerikai díjátadás az akkori rendszer szomorú tragikomédiája. Az alkotót nem engedték kiutazni, hogy átvegye a legmagasabb filmkitüntetést, a gálán a Hungarofilm akkori vezérigazgatója lépett a színpadra. Többeknek gyanús lett kiléte, s a rendőrség vette vissza tőle a szállodában a szobrot. Később a nyertes személyesen vehette át Los Angelesben a megérdemelt jutalmát. (Duna, 19.25)

Szombaton, augusztus 20-án nagyon gazdag ünnepi műsorkínálattal várja a nézőket a közmédia. Mégis Nemeskürty István — A magyar irodalom képes történetére hívom fel a figyelmet. Nemeskürty tanár úr nemcsak atyai jóbarátom volt, hanem példaképem is. Kivételesen nagy műveltsége, a magyar kultúra iránti rajongása, istenhite rajzolódik ki a félórás összeállításból. (M3, 11.15)

Az Amistad című amerikai történelmi drámát még nem láttam, de szereposztása felhívta rá a figyelmemet. A vasárnapi (augusztus 21-ei) moziban Morgan Freeman, Anthony Hopkins és Djimon Hounsou neve a garancia az igényes kikapcsolódásra. (Duna, 22.10)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..