home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat augusztus 1-jétől 7-éig
MTVA
2016.07.31.
LXXI. évf. 30. szám
Közmédia-javallat augusztus 1-jétől 7-éig

Gellért András heti ajánlója — Gellért András 1984-ben kezdte pályafutását a közmédiában. Eleinte a Petőfi rádió Tini Tonik, Ötödik sebesség és Táskarádió című műsorainak, később pedig a Kossuth rádióban a Magyarországról jövök címűnek volt szerkesztő-riportere és műsorvezetője. Az utóbbi hat évben a Metro klubtól a Szigetig, a magyar beat és rock történetének kiemelkedő szereplőit és együtteseit bemutató portrésorozat fűződik a nevéhez, továbbá egyik készítője a Tér-Idő tudományos-ismeretterjesztő adásnak is.

Hétfőre (augusztus 1-jére) a Cseke Eszter és S. Takács András által készített remek sorozat, az On the Spot: 9 hónap alatt a Föld körül bálnákkal foglakozó epizódját ajánlom. Évek óta figyelem a két tehetséges fiatal munkáit, és dokumentumsorozatuk kiemelkedő (Duna, 22.15). Ugyancsak hétfőn sugározzák a Bartók rádió dzsesszkoncertsorozatának újabb részét, melyben Vasvári Pálra emlékeznek. A közelmúltban elhunyt, kiváló zenészhez a személyes ismeretség emlékei is kötnek. (23.07)

Kedden (augusztus 2-án) a Tetten ért szavak című nyelvművelő műsort kísérem figyelemmel. Balázs Gézát több mint húsz éve ismerem, tanított is korábban, műveltségének sokrétűségével, szellemességével teszi érdekessé az átadott tudásanyagot. (Kossuth rádió, 19.25)

A szerdai (augusztus 3-ai) kínálatból a Raul Wallenberg 100 éve született című, 2012-ben készült filmet választottam. A közelmúltban a Benczúr utcában járva, a Holokauszt Emlékközpontnak is helyet adó épület oldalán megnéztem a hős svéd diplomata és az általa megmentettek tiszteletére kihelyezett emléktáblát (Duna World, 17.50). A ménesgazda című filmet szintén beterveztem erre a napra. Kovács András 1978-ban készült alkotásának főszereplője Madaras József, és a karizmatikus színésszel korábban magam is készíthettem interjút. (Duna, 21.25)

Csütörtökre (augusztus 4-ére) szintén filmet ajánlok. A magas szőke + két szőke című francia vígjáték elsősorban a főszereplő, Pierre Richard miatt érdekel. A francia színészt egyszerre tartom bájosnak és sármosnak, de valójában játékos, gyermeki lelki alkata miatt vált igazán rokonszenvessé számomra. Élete is érdekes, „lakása” például egy Szajnán horgonyzó hajón van. (Duna, 20.35)

Pénteken (augusztus 5-én) az esti Rádiószínház Mi a szerelem című műsorát hallgatom meg. A magyar írók szerelemről írt novelláit bemutató sorozat befejező darabja, a Tersánszky Józsi Jenő Barbara szerelme című novellájából készült rádiójáték egy korszak hű lenyomata. (Kossuth rádió, 21.30)

Szombat (augusztus 6-a) estekivételesen egy akciófilmet nézek meg, hiszen olykor szüksége van az embernek ilyen jellegű, könnyed kikapcsolódásra is. A Mission Impossible alkalmas rá, hogy elterelje a figyelmünket a hétköznapok gondjairól. (Duna, 21.10)

Vasárnap (augusztus 7-e) délutánra — élve a lehetőséggel — a saját hat éve futó műsoromat ajánlom figyelmükbe. A Metró klubtól a Szigetig 243. adása Földvári Gergely dzsesszzongoristáról szól, aki egy óceánjárón szórakoztatja a közönségét. (Kossuth rádió, 15.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..