home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 6-ától 12-éig
MTVA
2015.04.01.
LXX. évf. 13. szám
Közmédia-javallat április 6-ától 12-éig

Indri Gyula heti ajánlója — Indri Gyula harmincöt éve dolgozik a közmédiában. A szakmában elsősorban rádiósként ismerik, de televíziós múltja is több évtizedre nyúlik vissza. 2001-ben Ezüst Toll díjjal ismerték el munkáját. Jelenleg a szórványmagyarság adójánál, a Duna World Rádióban dolgozik.

Jól kezdődik a hét a világhírű operettfenomén, Kálmán Imre életéről szóló Az élet muzsikája című alkotással. Erre a filmre igazán találó a mondás: nem lehet megunni. Huszti Péter, Piros Ildikó, Eszenyi Enikő alakítása igazán pazar. (Hétfő, április 6-a, Duna, 8.15)

Keddre (április 7-ére) forrón ajánlom a többszörös Oscar-díjas rendezőlegenda, Billy Wilder 1959-ben forgatott Van, aki forrón szereti című filmjét, melyben a magyar származású Tony Curtis, valamint Jack Lemmon és Marilyn Monroe remekel. A szőke szexszimbólum az egyik utolsó filmjében énektudását is megcsillogtatja. (Duna, 21.30)

Szerdán (április 8-án) kora délután mindenképpen jó kikapcsolódás és feltöltődés az interaktív Kívánságkosár, határokon átívelő kérések teljesítésével, kedves, szívélyes beszélgetésekkel, hazai előadóművészek élő és rögzített — műfaji korlátok nélküli — produkcióival. (Duna, 13.15)

A rádióhallgatók csütörtökön (április 9-én) a márciusban nemzet sportolójává megválasztott kétszeres olimpiai bajnok tornásszal, Magyar Zoltánnal hallhatnak beszélgetést. (A sportriporter Kalapos Mihály.) A 2011 óta a Magyar Torna Szövetség elnökeként is tevékenykedő sportember immár az utánpótlás neveléséért is felel, kiváló eredményei vannak. (Kossuth rádió, 14.05)

Péntekre (április 10-ére) is a Kossuth rádió kínálatából választottam. Márai Sándor Napló — 1945 című hangjátékának befejező része önmagában is érdekes lehet mindenki számára, éljen bárhol a világban. Az írónagyság gondolatait a mindig maximumot nyújtó színészóriás, a sajnos korán eltávozott Szakácsi Sándor tolmácsolja. (13.06)

Szombatra (április 11-ére) egy igazi zenei csemegét ajánlok. Kuhnau és D. Scarlatti szonátáit Dobozy Borbála igazán egyedi és lenyűgöző csembaló-előadásában hallhatjuk. A felvétel a legendásan jó akusztikájú Márványteremben készült az idén márciusban. (Bartók rádió, 18.14)

A vasárnapi (április 12-ei) kínálatból a Magyar Rádió kulturális hetilapjára, a Gondolat-jelre szeretném felhívni a figyelmüket. A műsorvezető-szerkesztő már évek óta magas szakmai színvonalon készíti a műsort. Antall István a több évtizedes szellemi mecénási szerepéért nemrég a Magyar Művészetért Díjban részesült. (Kossuth rádió, 11.07)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..