home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 28-ától május 4-éig
2014.04.23.
LXIX. évf. 17. szám
Közmédia-javallat április 28-ától május 4-éig

Csúcs Mária heti ajánlója — Csúcs Mária, a Csíki TV egyik alapítója két évtizede tudósít a Duna Televíziónak. Régi „dunás” lévén nem véletlen, hogy ajánlatában rendhagyó módon csak e csatorna szerepel. Az idén negyedszer megrendezett A szabad sajtó napja Székelyföldön szemlén értékes elismerésben részesült. Az MR Gyermekkórus erdélyi túráját Csíkszeredán az ő stábja követi.

Hétfőn két kedves műsoromra hívom fel a figyelmet. Rendszeresen forgatunk és adunk hírt a Kárpát Expressz-nek (Duna, 6.00) és a Térképnek. (Duna, 16.30) Az adásokat a téma jó ismerői, tudósítók készítik, így a néző hiteles képet alkothat az adott területen élő emberek életéről, a jelesebb eseményekről vagy csupán a hétköznapokról.

Kedden repüljünk vissza az időben a romantika világába! Dumas örök érvényű regénye, a Monte Cristo grófja számos feldolgozást ért meg, most egy francia filmsorozatban követhetjük Edmond Dantes történetét. (Duna, 19.45) Az izgalmak után a tánc világnapjába pillanthatunk be. A víg özvegy vígbalettet az Erkel Színházból láthatják az érdeklődők. (Duna, 21.40)

Szerdán a Mesélő Cégtáblák újabb epizódjára kapcsolok. A magyar ismeretterjesztő sorozatban Prága irodalmi kocsmáinak világa tárul elénk. Még soha nem voltam a cseh fővárosba, de Hrabal és Hašek világát jól ismerem. (Duna, 7.35)

Csütörtökön a derűre, a Mágnás Miska című filmre szavazok. Az 1949-ben készült vígjátékon nem fog az idő: Gábor Miklós, Mészáros Ági, Sárdi János és a Latabár fivérek játéka teszi halhatatlanná. (Duna, 21.40)

Péntekre Az öreg halász és a tenger című amerikai játékfilmet ajánlom. A Hemingway azonos című, irodalmi Nobel-díjas regényéből készült alkotásban a főhős alakját Spencer Tracy személyesíti meg. (Duna, 22.40)

Ha szombat, akkor a Székely Kapu érdemel figyelmet. A félórás magazint az udvarhelyi kollégák szerkesztik, de minden székelyföldi tudósító filmjének, így a mieinknek is teret ad. A bevezetőben említett díjnyertes mozinkat is a Székely Kapuban láthatták a nézők. (Duna, 10.00)

II. János Pál szentté avatását méltó programmal ünnepli a Duna, vasárnap műsorára tűzi a Karol — Az ember, aki pápa lett című lengyel—olasz tévéfilmsorozatot. Nagy tisztelője és csodálója vagyok a szentéletű egyházfőnek. Az alkotás még közelebb visz személyiségéhez, példamutató életéhez. (Duna 21.05)             

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..