home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 25-étől május 1-jéig
MTVA
2016.04.23.
LXXI. évf. 16. szám
Közmédia-javallat április 25-étől május 1-jéig

Gyurity Mónika heti ajánlója — Gyurity Mónika a televíziós pályafutását a közmédiában kezdte. Több, hosszú éveken át képernyőn levő produkció felelős szerkesztőjeként olyan műsorokat jegyzett, mint a Főtér vagy az Aranyág. Jelenleg az MTVA programigazgatója.

Amikor nem „programot igazgatok”, akkor civilben egy négyéves kisfiú anyukájaként az ő életét terelgetem. Ezért jó szívvel ajánlom az egyik kedvenc, játékos fejtörőket tartalmazó gyereksorozatot, a Csűrcsavarosdit, mely a nézettségi adatok alapján nem csak a mi otthonunkban népszerű. (Hétfő, április 25-e, 19.40, M2)

Még aznap este — természetesen már gyermekem nélkül — biztosan megnézem a Never Sorry című dokumentumfilmet, mely Ai Weiwei kínai képzőművész életét mutatja be. Ő az, aki noha jelenleg is Kínában él, sokoldalú művészi tevékenységén túl blogjával és Twitter-üzeneteivel is aktív részvevője a nemzetközi művészi életnek. Művészi eszközökkel küzd a jogtiprások ellen, bátran felemeli a szavát az elnyomottakért. Tevékenysége messze túlmutat a képzőművészeti tevékenységén. (22.50, Duna)

Szerdán (április 27-én) a Vigyázók című, Sára Sándor által rendezett filmet a közmédia az idei elképzelésének megfelelően mutatja be — ebben az évben ugyanis 1956 hatvanadik évfordulója kapcsán számos műsorral ünnepelünk. A Dunán a Szabadságtér '56 adása után minden héten egy magyar játékfilmet vetítünk a korról, melyben a forradalom gyökerezett. A Vigyázók című film parádés szereposztással szól a megfigyelések és a besúgások időszakának mindennapjairól. (22.20, Duna)

A közmédia tehetségkutatója igazi unikum, hiszen ebben a műsorban nem sztárokat gyártunk, hanem valódi tehetségeket mutatunk be és juttatunk el a közönséghez. A műsorformátum sikerét jelzi, hogy a közelmúltban a Cannes-ban megrendezett televíziós vásáron a Dick Clark Productions megvette a show nemzetközi terjesztésének jogát. Igaz, nem csupán ezért érdemes nézni a Virtuózokat! (Péntek, április 29-e, 20.30, Duna)

Persze „csak” hallgatni is jó a zenét, például a Bartók Rádión, ahol a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Magyar Rádió Énekkara Kobajasi Kenicsiró vezényletével olyan klasszikusokat ad elő, mint az Egmont-nyitány. Kobajasi régóta nagy kedvence a magyar közönségnek, külön öröm, hogy ezúttal a közmédia zenei együtteseit vezényli a művész. (Péntek, április 29-e, 19.35)

Annak azonban, aki a szó szoros értelmében klasszikus, önfeledt kikapcsolódásra vágyik, és fenn is tud maradni, mindenképpen érdemes késő este az M3-ra kapcsolnia. A Vámos László által rendezett vígjáték, a Tudósnők Moliére tollából született. A Ruttkai Éva főszereplésével készült alkotás örök csemege a tévénézők számára. (22.40)

Vasárnapra (május 1-jére) a Forma—1-es orosz nagydíjat ajánlom. A mindössze 2014 óta létező, Szocsiban megrendezett orosz viadalon eddig mindkétszer Lewis Hamilton nyert. Kíváncsian várom, hogy az idén is úgy fekszik-e neki ez a pálya, mint az elmúlt két évben, illetve hogy vajon sikerül-e neki a triplázás. Szurkoljunk neki együtt az M4-en! (13.31) Ha pedig ennyi izgalom sem elég, akkor jöjjön James Bond és a Holnap markában című film. (Duna, 21.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..