home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 20-ától 26-áig
MTVA
2015.04.15.
LXX. évf. 15. szám
Közmédia-javallat április 20-ától 26-áig

Csete Bea heti ajánlója – Csete Bea két évtizede, vidéken lépett be a televízió és a rádió világába, hat év múltán pedig már a Magyar Televízió híradóját vezette. Ezután a Főtér, a Napi mozaik, a Ma Reggel következett, áprilistól pedig műsorvezetőként csatlakozott a megújuló Térkép stábjához.

A Jamie 15 perces kajái főzőműsor hétfőn (április 20-án) ebéd után kezdődik. Rohanó világunkban érdemes mindenkinek megtanulnia a könnyen elkészíthető étkek kulisszatitkait. A konyhai ötletek változatosak, finomak, alapanyagait pedig könnyű beszerezni. A receptek praktikusak is, hiszen amikor este hazaérünk, már nehezebb egy-egy időigényes „menü” elkészítése. (Duna, 12.45)

Keddre (április 21-ére) a Truman Show című amerikai filmet ajánlom figyelmükbe. Az 1998-ban készült moziban Jim Carrey játssza a főszerepet. A mimikáival, túlzásaival „divatossá” vált kanadai színész a megrendítő alkotásban egy bezárt, mesterséges világban élő fiatalembert alakít. (Duna, 21.25)

A Ridikülben, e nagyon kedves műsorban magam is megfordultam vendégként. A magazin titka: a műsorvezető, Jakupcsek Gabriella őszinte érdeklődése, valamint hogy az egyórás adás soha nem esik bele a „bulvár” csapdájába. (Szerda, április 22-e, Duna, 17.00)

Sokat hallgatok rádiót, ezért a csütörtöki (április 23-ai) kínálatból a Határok nélkült ajánlom. A nemzetpolitikai műsor negyed évszázaddal ezelőtt, a rendszerváltozás idején indult, töretlen népszerűségét pedig a változatos témáinak köszönheti a határon innen és túl. (Kossuth rádió, 18.30)

Pénteken (április 24-én) is maradjunk még a rádiónál! A Népzene itthonról ezúttal Somogyországba látogat. Ha a vidék népzenéje is olyan változatos, mint az országrész tájai, akkor mindenképpen felhőtlen szórakozást ígér a hallgatóknak. (Bartók rádió, 14.30)

A megújult Térkép — Rajta vagyunk című műsor szombaton (április 25-én) látható. Régóta dolgozom külhoni adásokban, ezért nagyon jó érzés látni, hogy akárhol éljünk is, összetartozunk. Nagyon tetszik a műsor filozófiája is: a civil kurázsi szép példáit osztja meg a nézőkkel, a magyar közösségek formabontó kezdeményezéseit változatosan mutatja be. Törekszünk az interaktivitásra is: a nézőink kis videoüzeneteket küldhetnek az adásba és a portálunkra. (Duna, 12.45)

Folytassuk vasárnap (április 26-án) is határon túli témákkal! Az Öt kontinens — egy nemzetet azt teszi közkinccsé, hogy honfitársaink a legtávolabbi országokban, a legkisebb közösségekben miként őrzik a magyarságukat. A műsor amellett, hogy bemutatja a távolba szakadt hazánk fiainak életét, példákon keresztül ad ideákat a magyar közösségeknek. (Duna World, 19.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..