home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 18-ától 24-éig
MTVA
2016.04.18.
LXXI. évf. 15. szám
Közmédia-javallat április 18-ától 24-éig

Tót Erika heti ajánlója — Tót Erika 2002-ben műsorszerkesztőként kezdte meg pályafutását a Duna Televízióban. Jelenleg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós műsorainak vezető programszerkesztője.

A közszolgálati médiumok feladata nem csupán a szórakoztatás, valamint annak elérése, hogy a nézők kikapcsolódjanak, és jobban megismerjék önmagukat, a világot, múltunkat, jelenünket. Programszerkesztőként a műsorfolyamok összeállítása során mindig ezt igyekszem/igyekszünk szem előtt tartani.

Különösen kedvelem az ismeretterjesztő műsorokat, melyek révén eljuthatok olyan helyekre, ahová másként valószínűleg sosem tudnék. Az évek óta nagy sikerrel sugárzott, az osztrák ORF által készített rendkívül igényes Univerzum című ismeretterjesztő sorozat e heti adásaiban megismerhetjük Nairobi vadvilágát, az Alpok folyóját, az Innt vagy akár a csehországi halastavak vidékét. Az említett epizódok hétfőn, kedden és szerdán (április 18-án, 19-én és 20-án), 13.30-kor láthatóak a Dunán.

A világhírű, lett származású mezzoszoprán, Elīna Garanča áriaestjét a Budapesti Tavaszi Fesztiválon rögzítették. Az esten francia és orosz operarészletek hangzottak el, melyeket kedden (április 19-én) este láthatunk és hallhatunk. (23.00, Duna)

Történelmünk megismerése és a sorsfordító események megértése mindannyiunk számára fontos. Egy, az ’50-es években kitelepített osztályidegen család szenvedéseit láthatjuk a Soha, sehol, senkinek című megrendítően szép filmben, Kozák András főszereplésével. (Szerda, április 20-a, 22.20, Duna)

Gyermekkorom egyik nagy kedvencének, a manapság már klasszikusnak számító, táskás szemű, német rendőrnek, Derricknek és társának, Harrynek a nyomozásait szerda (április 20-a) estétől újra figyelemmel kísérhetjük az M3 műsorán. (20.20)

A moldvai csángó kultúra és hagyomány tisztelőjeként kíváncsian várom a Duma András csángó költőt és verseit bemutató dokumentumfilmet a Duna World csatornán. (Csángók költője — egy csángó amerikai éjszakában, szombat, április 23-a, 15.15)

A labdarúgást kedvelők számára szombat este igazi csemegének ígérkezik a két nagy rivális, a Ferencvárosi TC és az Újpest FC mérkőzése, melyet a nézők élőben követhetnek az M4 műsorán. (Szombat, április 23-a, 20.05)

És hogy a legkisebbekről se feledkezzünk meg, szombaton (április 23-án) , 14.20-tól egy német feldolgozású klasszikus mesét, A Hókirálynőt ajánlom — nem csak a legkisebbeknek. (14.20, M2)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..