home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 17-étől 23-áig
MTVA
2017.04.16.
LXXII. évf. 15. szám
Közmédia-javallat április 17-étől 23-áig

Kocsis Éva heti ajánlója

Kocsis Éva kiemelt szerkesztő és műsorvezető. Változatos pályafutása során hírműsorokat és politikai háttérműsorokat készített, de parlamenti tudósítóként is megismerhették a nevét. Több egyházi médiumban dolgozott, majd a görögkatolikus egyház sajtófőnöke lett. Korábban a közmédiában televíziós riportműsort vezetett. Négy éve a Kossuth rádió 180 perc című napindító hírmagazinjának műsorvezetője, két éve a miniszterelnöki interjúk készítője.

 

Húsvéthétfőre (április 17-ére) — nem tagadva elfogultságomat — a 180 perc ünnepi különkiadását, az Ünnep reggelént ajánlom. Izgalmas, egyszersmind felemelő összeállítással kedveskedünk hallgatóinknak: Beer Miklóssal, a Váci egyházmegye megyés püspökével beszélgetünk, majd a pozsonyi magyarokat kísérjük el a máriavölgyi zarándoklatra. Senki sem bánja meg, ha velünk tart. (Kossuth rádió, 07.00)

Népes családban nőttem fel, hat húgom van. Édesapám görögkatolikus pap, hivatásánál fogva sokszor költöztünk egyik szolgálati helyéről a másikra. Neveltetésemhez a kezdetektől hozzátartozott a bekapcsolódás a közösség életébe és a felelősségvállalás a többiekért. Talán ez fordított a közéleti kérdések felé. A munkám megköveteli a koncentráció magas fokát és az önbizalmat, de a létfontosságú pihenés idején szeretek lazítani — leginkább főzéssel. Nagy kedvencem a Jamie 30 perces kajái sorozat: sok apró fortélyt merítek az adásokból. A műsorvezető trendi, könnyed stílusa is magával ragadó. (Kedd, április 18-a, Duna 12.45)

Három húgomnak hét gyermeke született, a kicsikkel együtt hallgatva a rádiót újra felfedeztem az esti mese örömét és azt, hogy ez milyen jó hatással van a fantáziájukra, a szókincsükre. Szívből ajánlom mindenkinek A nyulacska harangocskája című magyar népmesét Arany László gyűjtéséből. (Szerda, április 19-e, Kossuth rádió, 19.52)

A hét második felében, csütörtök (április 20-a) este a feszültség és a fáradtság levezetésére kiváló program a Tóth János című sorozat Mucsi Zoltán fanyar humorával. (Duna World, 20.30)

Péntek (április 21-e) este kihagyhatatlan a Virtuózok, mely műsor joggal számíthat minden zenekedvelő érdeklődésére. A válogatón a tehetséges kisgyermekek szereplése a zenei élményen túl is szívmelengető. (Duna, 19.30)

Számomra az olvasáson és az utazáson kívül a zene a legfőbb kikapcsolódás. Szombat (április 22-e) este ki nem hagynám az All That Jazzt. A Bartók rádió egy valódi jazzklub miliőjébe röpíti a hallgatót, akár klasszikus jazzt hallgatunk, akár új zenekarok ismeretlen, különleges albumait. (23.00)

Vasárnap (április 23-a) este sokadszorra nézem újra az 1970-ben készült amerikai filmdrámát, a Love Storyt. Ez a megható, romantikus történet valami titokzatos oknál fogva évente a képernyő elé ültet (M3, 19.15). A Rádiószínház kínálatából a Vörös István novellái alapján született Szindbád kimenője hangjáték ragadta meg a figyelmemet. A rádiós műfajok közül nagyon közel állnak hozzám a már említett mesék és a hangjátékok, mivel nagymértékben alapoznak a hallgató képzeletére. (Kossuth rádió, 21.04)


A nyitóképen Kocsis Éva (Márton Andrea felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..