home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 14-étől 20-áig
MTVA
2014.04.09.
LXIX. évf. 15. szám
Közmédia-javallat április 14-étől 20-áig

Keresztes Ilona heti ajánlója — Keresztes Ilona, a Vendég a háznál című rádióműsor vezető szerkesztője, másfél évtizede dolgozik a közmédiában. A Szombat délelőtt című műsort Süveges Gergővel vezeti.

Hétfőn (április 14-én) a Dokureflex című műsorra hívom fel a figyelmet. Magam is szeretem a dokumentumfilmeket, és nagyon hasznosnak tartom, hogy a közmédia csatornái egyre többször tűznek műsorra értékes alkotásokat. Ezek a lebilincselő mozik új világot tárnak a nézők elé. (Duna, 21.55)

A keddi (április 15-ei) kínálatból a Múzeumtúra — francia módra sorozaton akadt meg a tekintetem. Egyrészt nagyon kedvelem Franciaországot, másrészt az epizód is érdekesnek tűnik, hiszen a párizsi Bastille Operát mutatja be. A híres dalszínház modern épületéről sokat vitatkoztak, a huszonöt perces adás ezért számos érdekességet tartogat. (Duna, 15.10)

A Magyar elsők adásait azért szeretem, mert mindig lenyűgöz, hogy mi mindenben voltunk, vagyunk mi, magyarok elsők. Végtelen találmánytárból választhatunk, ezúttal a vízmű- és csatornarendszereinkről tudhatunk meg többet. (Szerda, április 16-a, Duna, 10.00)

Csütörtökön (április 17-én) hazabeszélek, mivel a Vendég a háznál: gyerekekről — felnőtteknek című műsort ajánlom. Nagycsütörtökön egy igen szép történetet osztunk meg a hallgatókkal. A műsor témaválasztása méltó a szenvedéstörténet kezdetéhez, orvos beszélgetőpartnerem ugyanis hosszú éveken át haldoklók mellett dolgozott egy kórházban. A sokat megélt doktornő arról beszél, hogyan kell a haldoklót utolsó napjaiban értő módon elkísérni, és arról, hogyan érinti a családokat szeretteik elvesztése. (Kossuth rádió, 11.32)

A nagypénteki (április 18-ai) műsorkínálatból Johann Friedrich Fasch Passióját választom, a német barokk szerző művei ugyanis kevésbé ismertek Magyarországon. A mester Bach kortársa volt, és szintén Lipcsében élt. A művet egyik kedves együttesem, a Budapesti Énekes Iskola adja elő. (Bartók rádió, 19.35)

Nagyszombaton (április 19-én) egy szép portrét ajánlok figyelmükbe. A székely piarista című műsorban Virághalmy Sarolta a nyolcvanöt éves Kállay Emilt mutatja be. Emil atyát régóta ismerem, gimnazistaként két évig az ő hittanóráira jártam, s azóta is figyelemmel kísérjük egymás életét. Legutóbb a csíksomlyói búcsún találkoztunk. (Kossuth rádió, 13.07)

Húsvét vasárnapján (április 20-án) a Názáreti Mária című filmre kapcsolok. Mária történetén át végigkövethetjük a megváltás történetét. A nézők egy mesterien fényképezett bibliai képeskönyv lapjait csodálhatják meg, és közben az evangélium jól ismert mozzanatai új megvilágításba kerülnek. Az alkotás méltó befejezése az ünnepnek. (Duna, 21.00)            

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..