home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat április 13-ától 19-éig
MTVA
2015.04.08.
LXX. évf. 14. szám
Közmédia-javallat április 13-ától 19-éig

Merkl László, a Térkép — Rajta vagyunk felelős szerkesztője dokumentumfilmes műhelyben kezdte alkotói pályáját. 2006-ban került a közmédiába, s az évek során a külhoni, a közéleti és a szórakoztató műsorok szerkesztésében szerzett tapasztalatot.

Merkl László heti ajánlója

A Faludi Akadémia holdudvarában működő Szőts István Filmműhelyben tanultam a szakma titkait, így nem véletlen, hogy a hétfői (április 13-ai) kínálatból egy dokumentumfilm-sorozaton akadt meg a szemem. Az On The Spot: Egy gádzsó utazása Romanisztánban műsorvezetője egy három évtizede Magyarországon élő újságíró. Nick Thorpe sajátos hangvétellel kalauzol, vezet át bennünket Európa hét országán. (Duna, 21.25)

A hét elején nincs jobb stresszoldó a spagettiwesternnél. Aki nem tud éjszaka aludni, az A gyáva mesterlövésztől sem fogja lehunyni a szemét, mások viszont álomba ringathatják magukat az olasz vadnyugaton. A fennmaradókra mindenesetre nevetés, komorság és happy end vár. (Kedd, április 14-e, Duna, 2.30)

A közmédia egyik legismertebb műsora az Aranymetszés. Izgalmas riportok, beszélgetések színesítik az egyórás adást. Körültekintően foglalkozik a kultúrával, s a tartalmak képi világa is kiváló és témához illő. (Szerda, április 15-e, Duna, 22.35)

Csütörtökön (április 16-án) már túl vagyunk a stresszes hét közepén, és jobb hangulatban készülhetünk fel a hétvégére. Ehhez segíthet a Munkaügyek — IrReality Show egy kicsit fanyar, egy kicsit fekete, egy kicsit groteszk, de rendkívül élvezhető humorú sorozat. (Duna, 21.40)

A Térkép — Rajta vagyunk rádiós testvérműsora a Határok nélkül. A félórában hasonló tematikával, érzékenységgel dolgozzuk fel a külhoni témákat. Mivel a rádió napi adáslehetőségei bővebbek, sokszor ki is egészítjük egymást. Az összeszokott csapat Moszkovits János vezetésével dolgozik együtt, s ennek eredményeként a műsor igen népszerű itthon és a határokon túl is. (Péntek, április 17-e, Kossuth rádió, 18.30)

Szombaton (április 18-án) magunk felé hajlik a kezünk, s a Térkép — Rajta vagyunkot ajánlom. A műsor a képernyőn kívül az interneten is értékes témákat kínál. Fő célunk, hogy a nézők figyelmét a közösségi élményekre irányítsuk, azokra a kezdeményezésekre, amelyek világunkat — itthon és külhonban is — élhetőbbé varázsolják. (Duna, 16.10)

A Kossuthkifli egy formabontó vállalkozás, mely hosszabb szünet után újra meghonosítja a képernyőn a történelmi filmeket. Egy mágikus realista márquezi világban barangolhatunk, ráadásul itthon, Magyarországon. (Vasárnap, április 19-e, Duna, 21.00)

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..