home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Közlemény a tartományi kormány rendkívüli üléséről
2023.07.20.
LXXVIII. évf. 29. szám
Közlemény a tartományi kormány rendkívüli üléséről

Rendkívüli ülést tartott a tartományi kormány és a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó törzskar, melynek témája a Vajdaságot tegnap sújtó vihar volt. Az ítéletidő miatt számos településen jelentős anyagi kár keletkezett a köz- és magántulajdonban lévő épületekben egyaránt.

Az ülést Igor Mirović tartományi kormányelnök hívta össze, hogy mielőbb felmérjék a károkat, és megtegyék azokat az intézkedéseket, amelyek a tartományi kormány és az önkormányzatok hatáskörébe tartoznak. A tartományi kormány a keletkezett károk megállapítását követően a lehető legrövidebb időn belül forrásokat biztosít a közintézmények helyreállítására.

Jelentős anyagi kár keletkezett a városi kórház és az általános iskolák épületein Szávaszentdemeter (Sremska Mitrovica) területén, ahonnan a legtöbb sérültet, mintegy 40 személyt jelentettek.  

Nagy károk keletkeztek Šid, Bácspalánka, Ruma és Újvidék területén, és valamivel kisebbek a vihar következményei Inđija, Ópazova (Stara Pazova) és Karlóca (Sremski Karlovci) községek területén.

A tartományi kormány fennhatósága alá tartozó közvállalatok azt a feladatot kapták, hogy segítsék a helyi önkormányzatokat a vihar következményeinek a felszámolásában.

A tartományi kormány rendkívüli üléséről kiadott közlemény részletesen tartalmazza, hogy melyik településen milyen épület, intézmény sérült meg a tegnap tomboló viharban. A listán vannak egészségügyi és vallási létesítmények, iskolák, óvodák, múzeumok, posták stb. 

A vihar Szerbia területén 15 közigazgatási körzetet érintett. Az éjszaka folyamán 219 beavatkozásra volt szükség, valamint 20 tűzeset is történt. 157 esetben kidőlt fákat kellett eltávolítani, és 20 személyt evakuáltak. 540 tűzoltó 221 járművel vonult ki a terepre, a csapatok a szükséges ideig a helyszíneken lesznek.

Forrás: A tartományi kormány közleménye

Fotók: Tartományi Kormány

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..