home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közlekedjünk környezettudatosan!
Sebők Csáki Krisztina
2018.10.30.
LXXIII. évf. 43. szám
Közlekedjünk környezettudatosan!

A 2018. évi Európai Mobilitási Hét alkalmából a magyarországi Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb, közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva Mix&Move címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdetett.

Az alkotói folyamatban részt vehettek óvodások, általános és középiskolások, felnőttek, sőt, családok is.

Az idei év szlogenje, a Mix&Move a közlekedés-multimodalitás fontosságára irányítja a figyelmet. A multimodalitás a különböző közlekedési módok igénybevétele egy úton, például kerékpárral elmenni az állomásra, és onnan autóbusszal tovább. Ez nem a távoli jövő, hanem a jelen közlekedése.

A pályázatra mintegy ezer munka érkezett. A rajz kategóriában a fődíjasok listáján három vajdasági gyermek neve szerepelt: Lackó Réka, Szivárvány Óvoda, Hajdújárás (felkészítő: Szalai Andrea), Fristek Benjámin, Đuro Salaj Á. I., Szabadka (felkészítő: Soós Hedvig), illetve Penk Miklós, Október 10-e Á. I., Szabadka (felkészítő: Malagurski Éva). Jutalmuk egy-egy kerékpár volt.


A vajdasági gyerekek és kísérőik

Különdíjban a következő kis alkotók részesültek: Kiss Imre óvodás, Hajdújárás (felkészítő: Szalai Andrea), Mia Nađ, Naša Radost-óvoda, Szabadka (felkészítő: Marija Sustran), Nyitri Viktória, Naša Radost-óvoda (felkészítő: Szalai Andrea), Urányi Emese, Jovan Mikić Á. I., Szabadka (felkészítő: Aranyos Valéria), Búrány Éva, Október 10-e Á. I., Szabadka (felkészítő: Malagurszki Éva), Huszák Anikó, Emlékiskola, Zenta (felkészítő: Molnár Csilla), Köteles Anna, EmArt Képzőművészeti Műhely, Szabadka (felkészítő: Grubanov Martinek Emília), Berkes Nikoletta, Đuro Salaj Á. I., Szabadka (felkészítő: Fleis Anasztázia), Sebők Csáki Tiána, Szabadka (felkészítő: Sebők Krisztina), Kolozsi Anna, Jovan Mikić Á. I., Szabadka (felkészítő: Agárdi Hajnalka), Urfi Veronika, Đuro Salaj Á. I., Szabadka (felkészítő: Galambos Tünde), Tar Natália, Id. Kovács Gyula Á. I., Bácskossuthfalva (felkészítő: Szeteli Lili), Ivánkov Lilla, J. J. Zmaj Á. I., Szabadka (felkészítő: Grubanov Martinek Emília), Šimičić Jovana, EmArt Képzőművészeti Műhely, Szabadka (felkészítő: Grubanov Martinek Emília), Piukovity Ines, Đuro Salaj Á. I., Szabadka (felkészítő: Szalma Elvira), Milkovics Dominik, Petőfi Sándor Á. I., Hajdújárás (felkészítő: Szalai Eszter) és a szabadkai Gugánovity család. Utóbbi e-book-olvasót, a többiek rollert kaptak ajándékba.

Öt pedagógust is díjaztak, a határon túliak közül Grubanov Martinek Emília részesült elismerésben.

A díjátadóra Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban került sor, és nagyszerű élményt nyújtott kicsiknek, nagyoknak egyaránt. A szervezők kreatív, látványos és élvezetes interaktív vasúti kiállítás megtekintését és kipróbálását is lehetővé tették.

Hogy a szabadkai és a hajdújárási gyerekek pedagógusaik kíséretében ismételten eljuthattak a pesti díjátadóra, azt Szabadka Önkormányzatának, Horvát Tímea alpolgármesternek, valamint Kerekes Imre EMH- és AMN-koordinátor közbenjárásának köszönhetik.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..