home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közlekedést figyelő kamerák Szabadkán
2020.11.30.
LXXV. évf. 48. szám
Közlekedést figyelő kamerák Szabadkán

Szabadkán két helyszínen helyezték üzembe a video-felügyeleti rendszert: a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utcák, illetve a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződésében. Erre a beruházásra, amely A Szabadka város útvonalai video-felügyeletére szolgáló felszerelés beszerzése elnevezésű projekt keretében valósult meg, a városi költségvetésből áfával együtt 9,3 millió dinárt folyósítottak.

A SELSmartCam 4 mérőegységekkel felszerelt video-felügyeletet azzal a céllal építették ki, hogy a szabadkai önkormányzatban is központosítsák és automatizálják a közlekedési szabálysértések feldolgozását, dokumentálását és postai értesítések kézbesítését szerbiai rendszámtábla-felismerő és a gépjárművek közlekedési szabálysértését automatikusan detektáló (ANPR) rendszer segítségével. A radaregység szolgáltatja az adatot a felügyeleti övezetben. Ha az ellenőrzött jármű áthalad a tilos jelzésen, a környezeti kamera önműködően felvételt készít.
 


Szabadka Város és a Szabadkai Rendőr-igazgatóság idén május elején megállapodást írt alá az ügyviteli-műszaki együttműködésről, amely a gépjárművek rendszámának automatikus felismerésére szolgáló rendszer telepítését, használatát és fenntartását, valamint a közlekedési szabálysértések detektálását szabályozza.

 


A video-felügyelet telepítése a Makszim Gorkij és a Radić-fivérek utcák, valamint a Makszim Gorkij és a Strossmayer utcák kereszteződésében arra a projektre épül rá, amelynek keretében tavaly felújították és kibővítették a Makszim Gorkij utcai úttestet a Radić-fivérek utcai útkereszteződéstől a Matija Gubec utcai útkereszteződésig a video-felügyeleti rendszer telepítésével együtt (I. ütem) – áll többek között a szabadkai Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság által kiadott közleményben.
 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..