home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Középpontban: a gyermek
Koncz Erzsébet
2009.10.28.
LXIV. évf. 43. szám
Középpontban: a gyermek

A legjobb Michael Jackson-imitátorokAz óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben Tóth Kása Piroska és Ricz Kasziba Beáta vezetésével október második hetében kézműves-foglakozásokat tartottak az óvodásoknak és kisiskolásoknak. Készítettek zebrát, karkötőt, termésképet, origamit, készült faka...

A legjobb Michael Jackson-imitátorok

Az óbecsei Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben Tóth Kása Piroska és Ricz Kasziba Beáta vezetésével október második hetében kézműves-foglakozásokat tartottak az óvodásoknak és kisiskolásoknak. Készítettek zebrát, karkötőt, termésképet, origamit, készült fakanál- és struccbáb, és a kultúrkör meghirdetett rajzpályázatának legsikerültebb munkáiból kiállítás nyílt.
A Petőfi Sándor iskolában is megünnepelték a gyermekhetet, a diákokat változatos program várta. A főszervezők, Kákonyi Erika földrajztanár és Szűcs Budai Engelbert magyartanár az idén is megtett mindent, hogy a sportrendezvények, a versenyek, a koncertek élményt jelentsenek tanulók és tanárok számára egyaránt.
A hét fénypontja a Michael Jackson-dalokat bemutató ,,koncert' és a futam volt. Az előbbire minden osztály egy-egy számmal készült, és a bírálóbizottság az összes produkciót kedvezően értékelte.
A különleges futamra az ötödikesek 3, a hatodikosok 4, a hetedikesek 5, a nyolcadikosok 3 saját készítésű járművel neveztek be. A csapatokban a vezető mellett szükség volt segéd közreműködésére is, aki szükség szerint tolta a járművet, futott utána vagy éppen benne ült. Ötletesebbnél ötletesebb járgányokat láthattunk: felvonult babakocsiból, kartondobozból, fűnyíróból, kerékpárból készült ,,masina' is. A diákok többnyire segítség nélkül készítették el a futamra benevezett járművüket, de akadt olyan is, amelyet gondos szülői kéz hegesztett össze régi kerékpárból.
A menet szabályosan indult, az iskola zenetanárnőjének, Kiss Margitnak a kocsija volt a biztonsági autó, a safety car. Ez a járgány vezette be a versenyzőket a pályára, az iskola melletti utcába, melyet a futam idejére lezártak, s rendőrök felügyeltek a biztonságra. Az érdeklődés nagy volt, még az óvodások is kivonultak a rendezvényre. Az utca csak úgy zengett: a szurkolók biztatták a versenyzőket, a zene szólt.
A rajtot a tornatanárok: Jáger Stevan és Jasmina Seguljev indították. A szervezők felkészültek minden eshetőségre: ha a vezetők útközben megéheztek volna, esetleg kifogyott az ,,üzemanyag'-juk, félúton várta őket a szódavíz, a csemege. Abban az esetben, ha nem álltak meg a söprű jelzésére, kaptak a nyakukba a vízből Márton Ilona némettanárnőtől, bár ez éppen jólesett a vezetőknek - a szokatlan melegben egy kicsit fölfrissülhettek. A különleges futamra beneveztek a tanárok is: Tokić Dóra és Kákonyi Erika, valamint Lázár László és Tóth Zsolt.
Mint minden verseny, ez is eredményhirdetéssel zárult. Elsők az autóüléses, kerékpárból készített háromkerekű járgány vezetői, illetve tolói lettek: Kéringer Karina, Friss Viola, Budai Andrea és Mandity Daniella. Második helyen a babakocsiból, kartonból készített számítógépes jármű megalkotói, tolói: Szökő Tamás és Szabó Róbert végeztek. Az előkelő harmadik helyet az újnak látszó, ügyesen átfestett háromkerekű vezetői: Sinkovics Áron és Farkas Kornél szerezték meg. A győzteseknek Krstić Dragica igazgatónő gratulált elsőként.
Szökő Tamás és Szabó Róbert nyakába még babérkoszorú is került, hiszen a tanárokkal való versenyzésből is győztesen kerültek ki!
Az egész heti rendezvény - az egybehangzó vélemények alapján bátran kijelenthető -: jó buli volt!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..