home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Középpontban a családok
Bíró Tímea
2023.10.11.
LXXVIII. évf. 41. szám
Középpontban a családok

Az Anahitas Nők és Kismamák Gondozója Egyesület az idén hatodik alkalommal szervezi meg az Angel Dreams Expót a babák, a kismamák és a családok részére. Az október 14-én 9-től 13 óráig tartó rendezvény ezúttal a szabadkai Szabadegyetemen várja az érdeklődőket.

Az esemény a babamászóversennyel kezdődik, majd számos gazdag programot kínál a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A rendezvényen szerb nyelvű előadások hallhatóak dr. Sanja Burzan nőgyógyász és Dragana Stanić defektológus, koraifejlődés-specialista jóvoltából, illetve egy kerekasztal-beszélgetésen dr. Góli Andor nőgyógyász, Vesna Bojanić pszichológus és Kuzmić Aleksandra szülésznő vesz részt.

Kunyi Farkas Klaudiát, az egyesület alapítóját, vezetőjét kérdeztem arról, hogy mi várható a népszerű szombati eseményen.

* Készültök-e valamilyen újdonsággal a hatodik expón belül?

— Az előző három alkalom után, melyet az Anahitas székhelyén valósítottunk meg, az idén a Szabadegyetem aulájában és amfiteátrumában lesz megrendezve a hatodik expó, kibővített változatban. A több mint húsz kiállító és a megszokott prevenciós mérések mellett az idén hangsúlyt helyezünk az öko- és a gyermekprogramokra is fajátékok festése, edukációs és játékos foglalkozások, arcfestés formájában. Emellett szintén újdonság a három edukatív előadásból álló panel kismamák számára.

* Milyen témákról szólnak majd az előadások?

— Az oktatópanel bevezető előadásán nőgyógyásztól lesz hallható a „mai” kismamák megfelelő életvitele, számos jótanáccsal kiegészítve. Majd a kerekasztal-beszélgetésen szülész-nőgyógyász szakorvos és mester pszichológus mesél a szülésről, illetve felkészíti a várandósokat életük nagy napjára. Végezetül pedig szó lesz arról, hogyan tudunk hozzájárulni a csecsemők megfelelő fejlődéséhez. Még van néhány kiadó hely, erre lehet jelentkezni.

* Az eddigi tapasztalatok és visszajelzések alapján miért fontos ez a rendezvény, miért szeretnek részt venni rajta a kismamák, szülők?

— Az elmúlt években nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a kiállítók és az odalátogatók részéről is, amiért igazán hálásak vagyunk. A legtöbb kismama az edukatív előadások és a prevenciós mérések fontosságáról, valamint a kiállítók készségességéről számolt be. Sokan a jó hangulattal és a szép szervezéssel voltak megelégedve. Utóbbi nem valósulhatna meg támogatóink nélkül, így ezúton szeretnénk megköszönni Szabadka Önkormányzatának, a tartományi titkárságnak, az Inspira Groupnak, az Auto-Martonnak és a Slike za zid cégnek az idei expóhoz való hozzájárulását.

 

A részletes program ITT található.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..