home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Középiskolás hajszobrászok
(Tha)
2014.04.16.
LXIX. évf. 16. szám
Középiskolás hajszobrászok

A csókai Vegyészeti-Élelmiszeripari Középiskola volt a házigazdája a női- és férfifodrász-tanulók 18. köztársasági szemléjének és versenyének, valamint a manikűrösök bemutatkozásának és megmérettetésének, amelyet kilencedik alkalommal tartottak meg. Az eseményen tizennégy középiskola diákjai vettek részt. A másodéves csókai fodrásztanoncok közül két női és egy férfifodrász indult, akit Kothenc Éva és Jelena Savić készített fel.

A rendezvény ünnepélyes megnyitóját a művelődési ház színháztermében tartották meg, a jelenlévőket pedig Balázs Ferenc polgármester és Török Tibor, a házigazda oktatási intézmény igazgatója köszöntötte.

A versenyt a helybeli Jovan Popović Általános Iskola tornatermében kísérhették figyelemmel az érdeklődők. A női- és férfifodrász-jelölteknek egyaránt két-két munkát kellett elkészíteniük. A női fodrászoknak kilencven perc alatt kellett megnyírniuk a modelljüket, és frizurát kreálni számukra, illetve egy órájuk volt a konty elkészítésére. A férfiaknál is hajvágás és modern formatervezés volt a feladat negyvenöt, valamint harmincöt percben, a manikűrösök témája pedig a „téli csodák” volt. A gálán a frizurákon kívül az élénk színekre, a látványos sminkre és ruhára, valamint a feltűnő kiegészítőkre is nagy hangsúlyt helyeztek.

Vesna Bursać, a Szerbiai Fodrászszövetség elnöke szerint a verseny jó alkalom arra, hogy a leendő profi hajszobrászok bizonyítsák: jó úton haladnak a szakmájuk elsajátításában. Nyilatkozatában kiemelte, hogy a csókaiak kiváló szervezőnek és vendégfogadónak bizonyultak.

A csókai diákok egyébként ismét nagyon jól szerepeltek, mint általában az országos versenyeken. Női hajvágás és frizurakreáció kategóriában Tárnoki Zsanett másodikos tanuló első díjat, Solymosi Lehel szintén másodikos diák pedig  harmadik helyezést szerzett. Női hajvágás és kontykreáció kategóriában szintén Tárnoki Zsanett diadalmaskodott. A női fodrászat csapatversenyében a csókai középiskola az első helyre került, a női és a férfifodrászat összesített csapatversenyében pedig a harmadik díjat érdemelte ki. A csapat tagja volt még Bálint Mónika harmadikos és Sokolov Tamara második osztályos tanuló.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..