home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közel hatmilliárd dinár a vajdasági nagyberuházásokra
2023.02.14.
LXXVIII. évf. 6. szám
Közel hatmilliárd dinár a vajdasági nagyberuházásokra

Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatósága hat új nyilvános pályázatot hirdetett a közlekedési infrastruktúra, a vízellátás, a vízvédelem, a helyi és regionális gazdaságfejlesztés, a sportfejlesztés és az egészségügy területén megvalósuló projektek finanszírozására és társfinanszírozására összesen 5.971.000.000,00 dinár értékben.

3.247.000.000,00 dinár támogatást láttak elő az önkormányzatoknak olyan tervezetek megvalósítására, amelyek hozzájárulnak a közlekedési infrastruktúra fejlesztéséhez. Az új közutak építésével és a meglévő közutak, köztük kerékpárutak rekonstrukciójával kapcsolatos projektek a közlekedés valamennyi résztvevőjének biztonságát szolgálják, valamint hozzájárulnak a jobb helyi és regionális összeköttetéshez is.

A Nagyberuházási Igazgatóság 1 070 000 000,00 dinárral támogatja az önkormányzatok által előkészített helyi és regionális gazdaságfejlesztési projekteket, amelyek hozzájárulnak a kis- és középvállalkozások fejlesztéséhez, az idegenforgalmi lehetőségek megteremtéséhez, valamint a foglalkoztatás növeléséhez Vajdaságban.

A stabil, biztonságos és hosszú távú szennyvízgazdálkodás, valamint a víz, és általában a környezet védelme érdekében az idei vízvédelmi nyilvános pályázaton 720.000.000,00 dinárt biztosítottak. Az önkormányzatok az eszközöket a szennyvízgyűjtő, szennyvíz eltávolító és -tisztító rendszerek építésére, bővítésére és rekonstrukciójára használhatják fel.

A vízellátási projektek finanszírozására és társfinanszírozására kiírt pályázaton az önkormányzatok a vízellátó rendszerek építéséhez, bővítéséhez, rekonstrukciójához, rehabilitációjához szükséges forrásokat nyerhetik meg. Ezen a területen a pályázható összeg összesen 325.500.000,00 dinár. 

Összesen 508.500.000,00 dinárt terveznek a sportfejlesztési projektek támogatására – a köztulajdonban lévő sportlétesítmények, köztük iskolai sportlétesítmények építésére, bővítésére és rekonstrukciójára. 

Az egészségügyi központok munkakörülményeinek javítása, a minden állampolgár számára egyformán elérhető egészségügyi ellátás biztosítása, valamint az egészségügyi ellátás minőségének megőrzése és fejlesztése érdekében Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatósága100 000 000,00 dinárt látott elő. A pályázaton vajdasági közegészségügyi központok vehetnek részt.

A projektek finanszírozására és társfinanszírozására kiírt nyilvános pályázatok 2023. március 3-ig vannak nyitva. A meghirdetett pályázatokról, a jelentkezési módokról és a határidőkről részletes információ Vajdaság Autonóm Tartomány Nagyberuházási Igazgatóságának  (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) és a Tartományi Kormánynak a honlapján található (http://www.vojvodina.gov.rs).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..