home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közel a rájátszás
Tóth Tibor
2022.02.18.
LXXVII. évf. 7. szám
Közel a rájátszás

A TSC Magyarkanizsa labdarúgónői az 5. helyen zárták a Szuperliga őszi idényének küzdelmeit. A lányok öt mérkőzést megnyertek, ötöt elveszítettek, egy alkalommal pedig megosztoztak a pontokon ellenfelükkel. A felkészülést január 22-én kezdték, nem a legkedvezőbb körülmények között, hiszen akkor még vastag hó borította a magyarkanizsai pályát. Lapzártánkig egy felkészülési mérkőzést játszottak, melyen 4:2-es győzelmet arattak Tápén, az NB II. keleti csoportjának őszi bajnoka, a Szent Mihály együttese ellen, a Temesvár elleni idegenbeli mérkőzés azonban a járványhelyzet miatt elmaradt.

— Egy kissé rosszul kezdődött számunkra az idény, hiszen az első néhány fordulóban betegségek hátráltattak bennünket, a sorsolás sem volt könnyű, mivel a legjobb csapatokkal mérkőztünk, és vereséget szenvedtünk ellenük. Ezután a lányok szép lassan belejöttek a játékba, és elkezdtük gyűjtögetni a pontokat. Ha minden a tervek szerint alakul, és hozzuk a formánkat, akár még be is juthatunk a rájátszásba, azaz a legjobb négy közé, vagyis a bajnoki címért fogunk harcolni, nem pedig a bennmaradásért. Számunkra a legfontosabb, hogy a bajnokság kezdete előtt kitűzött célt, a ligában maradást már teljesítették a lányok — értékelt Kazi Zsolt, a TSC Magyarkanizsa Női Labdarúgóklub elnöke.

Az erőviszonyok nem sokat változtak a ligában az elmúlt idényhez képest. A szabadkai Spartacus továbbra is egyeduralkodó, a Kék Galambok után pedig három olyan együttes következik, amelyek az elmúlt években is az élmezőnyhöz tartoztak. A niši Mašinacnak megközelítőleg akkora a költségvetése, mint a szabadkaiaknak, a Crvena zvezda anyagilag nem túl erős, viszont sok játékos számára óriási vonzerő, a zimonyi Sloga pedig több mint ötvenéves hagyományokkal bír, és több tapasztalt játékos erősíti sorait. A TSC Magyarkanizsa számára az alapszakaszból három mérkőzés maradt hátra: a tavaszi rajton, február 26-án a Crvena zvezda, majd egy héttel később a Crvena zvezda B csapatához utaznak, az alapszakasz zárókörében pedig a Vojvodinát fogadják. A csapatban nem volt nagy játékosmozgás, csupán Körmöczi Csilla fejezte be pályafutását, aki a kezdetektől fogva a csapat alapemberének számított, pótlására a Vojvodina alapembere, a korosztályos válogatottban is játszó Dijana Magovčević érkezett. A vezetőség még egy kapus igazolásán fáradozik, hiszen egyetlen kapussal meglehetősen kockázatos nekivágni a tavaszi idénynek.


Az első felkészülési mérkőzésen a TSC Magyarkanizsa 4:2-re verte a Szent Mihály együttesét (Forrás: TSC Magyarkanizsa)

A felnőttcsapat mellett két utánpótlás-korosztályban folyik a munka, velük Csizmár Zsolt foglalkozik.

— A Vajdasági Fejlesztési Ligában szereplő U15-ös csapatunkon nincs eredménykényszer, a legfontosabb, hogy a lányok minél több mérkőzésen pályára lépjenek, és tapasztalatot szerezzenek. Az idényt győzelemmel kezdtük, az őszi szezon végéig azonban csak egy döntetlent értünk el, és az utolsó előtti helyen állunk. Ebben a korosztályban nincs sok játékosunk, mindössze 15-16 lányra számíthatunk. A legfiatalabb, 12 éven aluli együttesünk Topolyán, az akadémián készül a megméretésekre. Az őszi idényben első alkalommal vettek részt a Futball 7 elnevezésű utánpótlás-bajnokságban, és kiválóan szerepeltek, a listavezetőtől mindössze 2 pont lemaradással a 2. helyen állunk. Szeretnénk a legjobb hat közé kerülni, így ott lehetnénk a bajnokság zárótornáján. Több tehetséges kislány is van ebben a csapatban. Az adai Bátori Annát emelném ki, aki Adán a fiúcsapatban is játszik, de itt van az óbecsei Pataki Petra, aki a legjobb góllövőnknek bizonyult az ősszel, és említhetem a bajsai Kol Nikolettát is, aki egy szívvel-lélekkel harcoló kislány. Bízom benne, hogy évek múlva a csapatból néhányan felkerülnek a felnőttegyüttesbe — mondta az elnök.

Vajda Fangyó vezetőedző szintén elégedett az őszi helyezéssel, hiszen az elmúlt idényhez képest a csapat egy lépcsőfokkal feljebb lépett.

— Titkos célunk, hogy bejussunk a legjobb négy közé. A Sloga 3 ponttal többet gyűjtött nálunk, de az alapszakaszból hátramaradt három fordulóban nagyon nehéz a sorsolása, nekünk viszont a háromból két olyan találkozónk lesz, amelyet mindenképp meg kellene nyernünk. Ha sikerül bejutnunk a felsőházi rájátszásba, biztosan nem fogunk ölbe tett kézzel ülni, és megcélozzuk a dobogós helyet, amihez a Mašinacot kellene megelőznünk. A lányok két héttel a felkészülés előtt elkezdték a munkát. A felmérések szerint maradéktalanul elvégezték a feladatokat, és kiváló erőnlétben kezdték az edzéseket. A bajnoki rajtig a tóthfalusi Nyers István Labdarúgó-akadémia fiúcsapatával, majd a Spartacus kombinált együttesével mérkőzünk, a főpróbát pedig a Sloga ellen játsszuk. A keretben tizennyolc lány található, még egy kapust keresünk — tudtuk meg Vajda Fangyótól, a TSC Magyarkanizsa vezetőedzőjétől.

Balázs Bettina nélkül elképzelhetetlen a csapat, hiszen a megalakulásától kezdve oszlopos tagja és egyik legbiztosabb láncszeme.

— Az őszi szezont jó helyen zártuk, és rendkívül motiváltan vágtunk neki a felkészülésnek. A nyári felkészülésbe később kapcsolódtam be, így az ősszel gyakran sérülésekkel küzdöttem. Bízom benne, hogy a tavasszal már minden rendben lesz, és ha az edző is úgy gondolja, akkor már a kezdőben is benne lehetek. A csapatban kiváló az összhang, ez bizonyára így is marad, és ebben az esetben jó eredményekre számíthatunk — mondta Bettina.

Kovács Izabella szintén az első lépésektől a klub játékosa. A labdarúgás mellett játékvezetéssel is foglalkozik, a nők I. Ligájában és a férfiak Vajdasági, valamint Tisza Menti Ligájában partjelzősködik, illetve fújja a sípot.

— Személyes célom, hogy az alapszakaszból hátralévő három mérkőzésből legalább egy találkozón pályára lépjek, mert az lenne a 100. hivatalos találkozóm a klub színeiben. Az edzéseken kiváló a hangulat, de ez nem újdonság. Mindig olyan lányokat próbálunk igazolni, akik jól beilleszkednek a csapatba, ezért is örülök, hogy a Spartacusból érkezett négy kölcsönjátékos nálunk maradt, és úgy látom, hogy a Vojvodinából jött erősítés is teljesen beleillik csapatunkba. A hétvégéimet úgy próbáltam beosztani, hogy egyik nap bíráskodjak, másik nap menjek a csapattal játszani. Úgy látom, elégedettek velem, hiszen rendszeresen kapom a bírói küldéseket. Február 24-én és 25-én játékvezetői szemináriumot tartanak, melyen én is ott leszek. A tavasszal is hasonló ritmusban folytatnám, azaz egyik nap játszanék a csapatban, másik nap bíráskodnék — mondta Izabella.

Jovanović Andrijana néhány éve a belgrádi Rad csapatától érkezett Magyarkanizsára.

— Az edzések nem könnyűek, de keményen dolgozunk, és mindent megteszünk céljaink eléréséért. Úgy érzem, a felkészülés jól halad, erőnlétem is egyre jobb. Bízom benne, hogy bejutunk az első négybe, mert nagyon összeállt a csapat, és valóban jók vagyunk. Magyarkanizsán a hangulat és a társaság is kiváló.

A bajnokság február 26-án folytatódik, a TSC Magyarkanizsa ellenfele a Crvena zvezda lesz Belgrádban.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..