home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Kosztümös történelmi filmsorozat kezdődik az M5 kulturális csatornán
(MTVA)
2024.04.12.
LXXIX. évf. 15. szám
Kosztümös történelmi filmsorozat kezdődik az M5 kulturális csatornán

Magyarországon eddig még nem vetített produkció érkezik április 12-én az M5 kulturális csatornára. Pénteken 16:55-kor látható a Jacqueline Wilson: Hetty Feather című regénye alapján készült, drámasorozat első része. 

Az 1800-as évek végén játszódó 6 évados széria nemcsak a hazájában, de Olaszországban és Franciaországban is nagy sikert aratott. A cselekmény szerint a viktoriánus Londonban a hősnő, Hetty Feather (Isabel Clifton) egy lelencházban rekedt, abban a szigorú intézményben, amelyet a félelmetes Bottomly főnöknő irányít. A rideg igazgató azzal riogatja a lányt, hogy úgyis elfelejti a régi életét, de a kislány ezt nem hagyja annyiban. Barátai segítségével azért küzd, hogy elnyerje szabadságát, és végre megtalálja igazi anyját. A főhős Hetty együtt kerül árvaházba lelencbátyjával Gideonnal (Dasharn Anderson), aki tőle elzártan, a fiúknak fenntartott szárnyban él. Hetty találkozni akar az épp szökni készülő testvérével.


Fotó: Gaumont

Hetty magyar hangját Vadász Laura kölcsönözte. A Librettó adásában Nikodém Gerda szinkronrendezővel arról is beszéltek, hogy milyen nehézségeket okozott egyszerre a kislány, majd a mesélő szerepében komolyabb hangon megszólaltatni az elbűvölő személyiségű főszereplőt. „Nagyon megszerettem a karaktert, a végén meg is könnyeztem. Nagyon sok embernek, nem csak gyereknek, de felnőttnek is példa lehet az életében.” – emelte ki Vadász Laura.

Az egyenként közel félórás, összesen 55 részes sorozat hétköznaponként látható az M5 műsorán, az epizódok újranézhetők a Médiaklikken. A sorozat bemutatja azokat a társadalmi és gazdasági nehézségeket, amelyekkel a korabeli Angliában élő különböző generációk  szembesültek. Hetty karaktere példát mutat a kitartásról és az optimizmusról, miközben állandó kihívásokkal kell megküzdenie. A széria legfontosabb üzenete, hogy mindenki értékes és fontos. A baráti kapcsolatokban megjelenik az együttérzés és a segítségnyújtás fontossága. A sorozat továbbá inspirációt nyújt arra, hogy a kihívások ellenére is mindig bátran kövessük álmainkat és vágyainkat.

Hetty Feather 1. rész április 12-én 16:55-kor az M5 kulturális csatornán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..