home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kosztolányira emlékezve
(re)
2015.06.08.
LXX. évf. 22. szám
Kosztolányira emlékezve

Negyedik alkalommal rendezték meg a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulói a Magyar estet, melynek minden évben Kosztolányi Dezső születésnapja az apropója.

A május 25-én megtartott irodalmi-zenés esten egy Kosztolányi-, Arany-, Petőfi-, Márai- és Nagy László-verset hallhattunk, illetve összeállítást is láthattunk szatmári táncokból, valamint megcsodálhattunk egy román népi táncokból álló Bartók Béla-zongorajátékot is.

Meglepetésként Bottyán Rebeka Láng című saját költeménye hangzott el, valamint egy részlet Terék Anna, a gimnázium egykori diákja Külföld című művéből Marx Éva előadásában.

A csodálatos esten fellépett még Verebes Andrea, Szentpéteri Kinga, Pletikoszity Árpád, László Roland, Ábrahám Máté, Némedi Emese, Székely Zsófia, Schell Zsófia, Nagy György János, Szakács Tamás, Mányi Heléna és Bíró Viola.

A műsort Némedi Emese és László Roland szervezte, a felkészítő tanárok pedig Szécsényi Nelli és Faragó Karolina magyartanárok voltak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..