home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Koszovóban pénzbüntetéssel sújtják azokat, akik nem tartják be az intézkedéseket
MTI
2020.07.01.
LXXV. évf. 27. szám
Koszovóban pénzbüntetéssel sújtják azokat, akik nem tartják be az intézkedéseket

Koszovóban 500 euróig (178 ezer forint) terjedő büntetést róhatnak ki azokra, akik nem tartják be koronavírus-járvány miatt előírt elővigyázatossági és korlátozó intézkedéseket, tömeges rendezvényen vesznek részt, vagy nem hordanak maszkot zárt térben.

A nyugat-balkáni országban az utóbbi 24 órában 2799-ről 2878-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Egy halálos áldozata volt a Covid-19-nek, ezzel 51-re nőtt a halottak száma.

Szerbiában egy nap alatt 14 288-ról 14 564-re emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. Kedden három újabb halálos áldozata volt a betegségnek, így a halottak száma 277-re emelkedett. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb szerint nincs szükség arra, hogy újra szükségállapotot és kijárási tilalmat vezessenek be, csak a járványgócokban kell életbe léptetni bizonyos korlátozásokat. Járványügyi szakértők szerint a koronavírus-járvány első hullámának második csúcspontját öt-hat napon belül éri el az ország.

Észak-Macedóniában keddről szerdára 6209-ről 6334-re emelkedett a regisztrált fertőzöttek száma. Egy nap alatt négyen haltak bele a Covid-19 szövődményeibe, és ezzel 302-re nőtt a halálos áldozatok száma. Megnyitották a nemzetközi forgalom előtt a szkopjei és az ohridi repülőteret.

Montenegróban egy nap alatt 501-ről 548-ra nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. Az utóbbi 24 órában egy halálos áldozata volt a vírusnak, így a halottak száma 12. A kormány a közösségi médiában figyelmeztette az állampolgárokat arra, hogy kötelező a maszk viselése zárt térben és a tömegközlekedési eszközökön, és egyben felhívta a figyelmet arra is, hogy a maszk viselése megelőzheti a megfertőződést.

Bosznia-Hercegovinában szerdára 4360-ról 4453-ra emelkedett az azonosított fertőzöttek száma. A Civid-19 betegségbe kedden ketten haltak bele, az áldozatok száma összesen 186. A boszniai autós és motoros szövetség tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány miatt csökkent a forgalom, és ezzel a közlekedési balesetek száma is. Márciusban és áprilisban 33,4 százalékkal kevesebb baleset történt, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában.



Budva, Montenegró (Pixabay.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..