home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Koszorúzás a hegyesi csata emlékművénél
Talpai Lóránt
2023.03.14.
LXXVIII. évf. 10. szám
Koszorúzás a hegyesi csata emlékművénél

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést Kishegyesen a Nyugati temetőben, a hegyesi csata emlékművénél. Kovács Hanna és Linka B. Gabriella Kishegyes Helyi Közössége nevében köszöntötték az egybegyűlteket. Az alkalmi beszédek után a kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Szajkó és Cserfes énekcsoportja a himnuszt, Kossuth-dalokat és végül a Szózatot énekelte.

Az alkalmi műsor után megkoszorúzták a hegyesi csata emlékművét. Elsőként Magyarország Kormánya nevében Pálinkás Gábor, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének első beosztottja és Csige Gábor, Magyarország szabadkai főkonzulátusának főkonzulja koszorúzott. A Magyar Nemzeti Tanács nevében Sárközi István, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, illetve Hajvert Ákos tanácstag, a VMSZ nevében pedig Gyivánovics Dániel, Kovács Károly és Kerekes Zoltán helyezték el a kegyelet virágait. Kishegyes Önkormányzata nevében Sándor István és Mohácsi Zoltán, Kishegyes Helyi Közössége nevében pedig Kovács Hanna és Török Noémi helyezte el az emlékezés koszorúit. Végül a Kishegyesi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület tagsága koszorúzott.

A megemlékezés után a tűzoltóotthonban a zentai Pro Urbe díjas Mécsvirág együttes (Verebes Krnács Erika, Baráth Hajnal Anna, Zsoldos Ervin) verses-zenés irodalmi előadását láthatták, mely Petőfi Sándor költészete nyomán készült, születésének 200. évfordulója alkalmából. Az előadást Petőfi költeményei, róla szóló szövegek és megzenésített versek alkották. A műsorban az ismert Petőfi-művek, mint a Nemzeti dal és a Szülőföldemen mellett elhangzott még Az apostol részlete, naplófeljegyzések és népdalok.

Fényképezte: Talpai Lóránt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..