home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Köszöntő az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából
2023.02.21.
LXXVIII. évf. 7. szám
Köszöntő az anyanyelv nemzetközi napja alkalmából

Február 21-e, az anyanyelv nemzetközi napja, rendkívül fontos dátum, és kiemelt figyelemmel ünneplik Vajdaság Autonóm Tartományában, ahol a nyelvi sokszínűséget odaadóan őrzik és ápolják. A tartomány számos tevékenységgel, programmal és projekttel támogatja a többnyelvűség politikáját és az anyanyelv fontosságának tudatosítását.

Vajdaság olyan terület, ahol több mint huszonöt különböző nemzeti kisebbség - nemzeti közösség használja anyanyelvét a nyilvános és hivatalos kommunikáció során, és ahol a szerb nyelven kívül további tíz kisebbségi nyelv van hivatalos használatban a helyi önkormányzatokban.

A tartományi kormány következetesen és elhivatottan részt vesz a többnyelvűség előmozdításában és védelmében azáltal, hogy ösztönzi az anyanyelv tanulását, különösen a kisebbségi közösségek tagjai körében. Az anyanyelv ápolása, megőrzése a jövőben is kiemelt cél lesz, különösen az oktatás területén – olvasható Szakállas Zsolt tartományi oktatási, jogalkotási, közigazgatási, és nemzeti kisebbségi – nemzeti közösségi titkár közleményében. 

Fényképezte: Ótos András

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..