home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Köszönjük a bizalmat
(tv.)
2007.01.24.
LXII. évf. 4. szám

A demokrata tömörülésben a legtöbb szavazatot a Demokrata Párt-Boris Tadić listája kaptaA szerbiai parlamenti választásokon a Szerb Radikális Párt után (28,5 százalék, 81 mandátum) a második legtöbb szavazatot a Demokrata Párt listája kapta (22,9 százalék, 65 mandátum). Az eredmény nem hivatalo...

A demokrata tömörülésben a legtöbb szavazatot a Demokrata Párt-Boris Tadić listája kapta
A szerbiai parlamenti választásokon a Szerb Radikális Párt után (28,5 százalék, 81 mandátum) a második legtöbb szavazatot a Demokrata Párt listája kapta (22,9 százalék, 65 mandátum). Az eredmény nem hivatalos, de nyilván oly sokat nem fog változni. A biztos és végleges eredmény - tekintettel a bonyolult szavazatelosztási rendszerre - csak január 25-ére várható. Kétségtelen, hogy a magukat demokratikus irányultságúnak nevező pártok közül a Demokrata Párt kapta a legtöbb szavazatot, de a demokratikus blokk együttesen is több szavazatot kapott, mind a Szerb Szocialista Párt és a radikálisok együttvéve. A demokratikus irányultságú szerb pártok valamilyen koalíciója látszik a leginkább kormányképesnek, vagyis a logika elve szerint a megalakuló parlamentben demokratikus kormány fog felállni, amelyben a DP-nek meghatározó szerep jut. A kormányalakítás nehéznek ígérkezik, s talán a nemzeti kisebbségek támogatására is szükség lesz. Slobodan Borđoškit, a Demokrata Párt zentai helyi szervezetének elnökét kértük fel, hogy kommentálja a választások eredményét.
- Nagyon elégedettek vagyunk a választások eredményével, szeretném kihasználni az alkalmat, hogy gratuláljak, és megköszönjem Zenta polgárainak a támogatást, hiszen most először nem nemzeti alapon választottak, hanem egy párt programjára mondtak igent. A választók felismerték a Demokrata Pártban azt az erőt, amely elvezetheti az országot Európába, a jobb jövő felé. Bízom benne, hogy a hamarosan elkövetkező helyhatósági választásokon is hasonló eredmények fognak születni, hiszen Zentán évek óta nem történik semmi, és ezen a tétlenségen a Demokrata Párt változtathat. Nem mellékes az sem, hogy az eltelt néhány évben a DP mekkora támogatottságra tett szert itt a Tisza mentén. 10 évvel ezelőtt a népszerűségünk csekély volt, mostanra azonban az egyik legerősebb párt lettünk. Az elkövetkező parlamenti felállásban a DP-nek meghatározó szerepe kell legyen, hiszen a demokratikus pártok közül mi kaptuk a legtöbb szavazatot. Biztos vagyok benne, hogy kemény tárgyalások előzik meg a kormány megalakulását. Mi mindenkivel együtt tudunk működni, aki elfogadja programunk fő irányelveit, ez pedig az EU-integráció és az életszínvonal javítása. Hiszem azt, hogy a jövendő kormány sokkal sikeresebb lesz, mint az előző volt.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..