Korszerű újságírás – Adytól az adatokig
Tóth Lívia
2017.10.03.
LXXII. évf. 40. szám
Korszerű újságírás – Adytól az adatokig

A MÚRE őszi szakmai találkozója Székelyhídon

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) 2017. szeptember 29-e és október 1-je között Bihar megyében, Székelyhíd településen tartotta meg közgyűlését és őszi szakmai találkozóját.

A tanácskozás a Korszerű újságírás – Adytól az adatokig címet viselte. A jelenlévők több érdekes előadást hallgattak meg, amelyek közül kiemelném Somodi Zoltán értekezését az internetes adatbiztonságról. A szakember többek között a lánclevelekről, az adathalászatról, a zsarolóvírusról, a hamis hírekről, illetve arról beszélt, hogyan védekezhetünk a felsorolt jelenségek ellen.

Az összejövetelen hallottunk a helyi értékekről, például a vidékre jellemző gyékényszékek készítésről, valamint bemutatkozott az Ér Hangja elnevezésű helyi médiavállalkozás.

A délután folyamán az egyik csoport Érsemjénbe (kalandozás Kazinczy Ferenc nyomában), Ottományba (a kiállítóházzá átalakított Komáromi kúria) és Szalacsra (a településnek hét pincesora van mintegy ezer pincével), a másik Érköbölkútra látogatott, ahol Rákóczi Lajos várta az újságírókat. Rákóczi Gergő többszörös országos fogathajtó bajnok édesapja, aki ugyancsak kemény kezekkel tartja a gyöplűt. Erről a helyszínen mi is bizonyosságot kaphattunk. A nyeregbe pattanók biztonságára Ádám Andrea ügyelt. Egy ifjú szakember, aki egyenesen a magyar fővárosból szegődött át lovasoktatónak 2016-ban ebbe az isten háta mögötti, érmelléki faluba.


Kerekes Edit, Rácz Éva, a MÚRE elnöke, Kurta Kinga és Kacsó Tibor

A rendezvény keretében átadták a MÚRE szakmai díjait is. Az egyesület Pro Amicitia-díját (a román és a magyar közösségek közötti egyetértés, megértés jegyében kifejtett tevékenységért) Lucian Mândruță román újságíró kapta. Az írott sajtó nívódíját Kerekes Editnek, a Szabadság című kolozsvári napilap szerkesztőjének ítélték oda. Az audióvizuális nívódíjat a Marosvásárhelyi Rádió Kotta című műsora érdemelte ki. Az elismerést Kurta Kinga és Kacsó Tibor vette át.


Martinek Imre és Tóth Lívia felvételei 

Képgaléria
Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Média rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..