home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Korszerű gázkazán a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolának
(Tha)
2022.02.24.
LXXVII. évf. 8. szám
Korszerű gázkazán a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolának

2020-ban fejeződött be a közel 3500 négyzetméter alapterületű zentai Thurzó Lajos Általános Iskola külső és belső rekonstrukciója. Az épület 34 tanteremmel és tornateremmel is rendelkezik. Az iskolában 64 dolgozóval jelenleg 406 diák oktatása folyik. A felújítás a most átadott, teljesen új, korszerű gázkazánnal tekinthető befejezettnek, melyet tartományi támogatásnak köszönhetően szereztek be. A több évtizede használt kazán cseréje után költséghatékonyan tudják megoldani az intézmény fűtését.

Tandari Ferenc, a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta, tavaly sikeresen pályáztak a Tartományi Energetikai Titkárságnál. Befektetés értéke 2,6 millió dinár, aminek a 80 százalékát a tartomány, 20 százalékát pedig Zenta község önkormányzata biztosította.

Zenta község önkormányzata az általuk fenntartott intézmények és cégek többségében kiemelkedő hangsúlyt fektet az energiahatékonyságra. Az költségek csökkentésével jelentős anyagi eszközöket spórolhat meg a város, amelyet fejlesztésekre tud fordítani – hallottuk Czegledi Rudolf polgármestertől, aki azt is hozzáfűzte, sok olyan intézmény van még a községben, ahol javítani kellene az energiahatékonyságot.

A kazán átadásán jelen volt Fehér Szabolcs tartományi energetikai segédtitkár, aki hangsúlyozta, több pályázatuk is az energiahatékonyságot célozza meg, jelenleg az energiatakarékos égők beszerzését támogatják. A már folyamatban lévő három pályázatuk és a hamarosan kiírásra kerülő közlekedési pályázat keretösszege egyébként több mint 100 millió dinárt tesz ki. Fehér Szabolcs rámutatott arra is, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség mostani választási programjában az energiahatékonyság nagyobb szerepet kapott.

Az eseményen az önkormányzat tisztségviselői mellett jelen volt Pék Zoltán és Újvári Zsombor, akik a VMSZ köztársasági parlamenti választási listáján szerepelnek.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..