home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Korszerű eszközökkel az önbizalomért
Bíró Tímea
2021.03.30.
LXXVI. évf. 12. szám
Korszerű eszközökkel az önbizalomért

A Magyarkanizsán élő Nagy Ágnes diplomás testnevelő tanár, aki a mindennapokban speedfitness-személyiedzőként tevékenykedik. Attól sem riadt vissza, hogy elindítsa a saját vállalkozását, vagyis megnyissa a FutureFitness Clubot, melyet immár egy három hónapos gyermek édesanyjaként vezet.

— Olyan családba születtem, amelynek tagjai egészségmegőrzésből, hobbiból sportoltak, tornáztak, kocogni jártak a töltésre. Mivel ez volt a minta számomra, természetes volt, hogy én is ezt kövessem. Ennek köszönhetően óvodás-, kisiskoláskoromban amíg mások zenei, matematikai versenyeket nyertek, én a sportban voltam ügyesebb, kitartóbb az átlagnál. A siker motivációt hozott, a motiváció még több edzést. Ez egy öngerjesztő folyamat volt, minden elvárástól, nyomástól mentes, ebben éreztem jól magam, ahogyan a mai napig is. Ahogy felnőttem, tudtam, hogy a sport az életem, ebben szeretnék még jobban kiteljesedni. Azt tartottam a legfontosabbnak, hogy jól képzett legyek, eredményes a munkámban, ezért kezdésként befejeztem a testnevelési kart. Imádtam minden pillanatát, végre azt tanulhattam, ami mindig is érdekelt. Az egyetem utolsó éveiben bukkant fel előttem egy új edzésmódszer, a speedfitness. Miutánkipróbáltam, és megtapasztaltam, mennyire nagyszerű eszköz/gép ez, beleszerettem.Mivelaspeedfitnessisszemélyiedzéskéntfunkcionál,nem is volt kérdés,hogyvele megyek tovább az utamon. Mertem belevágni, hittem magamban,hittem a technológia lenyűgöző eredményességében, ésbíztam benne, hogy az embereknek egyre fontosabb lesz, hogy fittek és egészségesek legyenek, sőt mi több, felelősek önmagukért. Hiszen a sporttól testileg-lelkileg kiegyensúlyozottabbak, terhelhetőbbek leszünk. Nálunk két nagyszerű gép csúcstechnológiája van ötvözve a mi szaktudásunkkal, odaadásunkkal, alázatunkkal. Ehhezelengedhetetlen volt egy stúdió, melyet a saját ízlésemre formálhattam — meséli Ágnes, aki jól tudja, hogy idő kell az embereknek, amíg megismerkednek egy-egy újdonsággal, de miután megtapasztalják, megízlelik, hogy miért is olyan nagyszerű, a sport rabjává válnak.


Nagy Ágnes

A fitneszklubbana többi közt választható a speedfitness, mely egy alakformáló technológia. A gép milliamperrel működik, gyakorlatvégzés közben az impulzusok a test izomzatának 90%-át fogják egyidejűleg munkára. Bármilyen edzésforma végezhető vele, az edző tudásától, képességétől függ, hogy milyen edzést fog tartani, hogyan használja ki az eszköz adottságait. A gép három különböző programon tud működni: erősítőprogram, mely izmaink növekedésére, erősítésére jó; aerobprogram, mely a vérkeringést/zsírégetést serkenti, állóképességet fokozó edzésre való; a relaxprogram pedig kiválóaz izomzat ellazulására, a sérülés utáni regenerációra.

— Mivel rendkívül intenzíven dolgoztatja meg a testünket, így az edzések csupán 20 percesek, és hetente legfeljebbkét alkalommal javasoltak. Mi minden vendég számára gondoskodunk egy speciális edzőruháról, melyet fel kell venni. Ezt követi egy magas ásványianyag-tartalmú sportital elfogyasztása, miközben az edző felhelyezi az elektródapántokat a különböző izomcsoportokra, és feladja az elektródamellényt, utána pedig kezdődhet is az edzés. A speedfitness minden egészséges embernek ajánlott, ahogyan a többi sport is, kizáró tényező viszont a szívritmuszavar és a daganatos megbetegedés. A listánk többi pontja arra való, hogy bejelentkezéskor felmérjük minden vendég egészségügyi hátterét, nehogy kifelejtsenek valamit, amit éppen nem tartanak fontosnak megemlíteni, de a program összeállításában nagyon fontos szerepe van — tudtuk meg a fitneszklub vezetőjétől.


Egy modern edzőtárs, az infrashape

A FutureFitness Club másik nagy sztárja az infrashape, mellyel Ágnes kezdett el elsőként foglalkozni az országban. Már akkor, vagyis 2019-ben nagy népszerűségnek örvendett a fekvőkerékpár-kapszula, melyinfraszaunával, vákuummasszázzsal és kollagénlámpával dolgozik rajtunk, miközben benne tekerünk. Az infrafény hatására testünk melegszik, izzadságot termel, vért pumpál, így próbálja meg hűteni magát, tehát keményen dolgozik. Hozzájárul a nyirokkeringés felgyorsulásához, miközben segít a zsírégetésben.

— A vákuumtréning a magas és az alacsony nyomás folyamatos váltakozása. A vér a zsírszövet problémás területeibe jut, felgyorsítva az anyagcserét, ami fokozottabb kalóriaégetésre készteti a szervezetet. A kollagénlámpa a kollagénsejtjeink működését aktiválja, ezáltal fokozva a termelődést. Szebb, feszesebb lesz a bőr, elhalványodnak a striák, bőrhibák. Emellett számos jótékony hatással bír: immunrendszer-erősítő, regenerálja a szöveteket, serkenti szerveink oxigénellátását. Fontos elmondani, hogy az edzés nagy túlsúllyal küzdőknek vagy teljesen kezdőknek isbiztonságos, hiszen a fekvő biciklin való testmozgás tehermentesíti a gerincet, így elkerülhető a hátsérülés. Egyszóval mindenkinek ajánlott, aki egészséges, magabiztos és kicsattanó formában szeretne lenni — biztatja az érdeklődőket Ágnes.


Speedfitness

Az infrafény, a vákuum és a fekvőkerékpár egyénre szabottan, teherbírástól és teljesítménynöveléstől függően szabályozható. A gyors eredményt kedvelők számára jó hír, hogy meglehetősen rövid időn belül megérkezik a változás, hiszen 50 perc alatt minimum 1000 kalóriától szabadulunk meg. Hogy kinek hány alkalomra lesz szüksége, azt nagymértékben befolyásolja az illető életmódja, anyagcseréje és célja, hogy mit szeretne elérni.

A fitneszklub népszerűsége és az emberek mozgás iránti vágya motiválja Ágnest a munkájában, ezért tele van tervekkel, ötletekkel.

— Mozgatórugóm az állandó tervezés, agyalás, fejlesztés, tanulás, a vezérelvem pedig a szakszerűség, mely sziklaszilárd és biztos pont. Ahogy egy projektum megszületik, néhány hónap múlva már „kattan” is a fejemben a következő. Úgy gondolom, hogy vállalkozóként csak így lehet. Most egy pályázat van előrelátva, mely remélhetőleg meg is valósul.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..