home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Kormányközi konferencia Brüsszelben, megnyitják a 4-es klasztert
Pannon RTV
2021.12.14.
LXXVI. évf. 49. szám
Kormányközi konferencia Brüsszelben, megnyitják a 4-es klasztert

A miniszteri szintű brüsszeli tanácskozáson ma megnyitják a négyes klasztert az uniós csatlakozási folyamat részeként.

Az EU-Szerbia kormányközi konferencián Ana Brnabić kormányfő és Jadranka Joksimović európai integrációért felelős miniszter képviseli az országot. A tanácskozás után Ana Brnabić és Joseph Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője tart sajtótájékoztatót. A szerb küldöttség Várhelyi Olivérrel, az Európai Bizottság szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával is megbeszélést folytat. Szerbia esetében eddig a régi metodológia szerint 18 fejezetet nyitottak meg, amiből kettőt ideiglenesen lezártak. Szerbiának az uniós csatlakozási folyamatban 33 csatlakozási fejezetet kell teljesítenie. Ezeket 6 klaszterbe sorolták be.

A szerb kormány a mai ülésén is foglalkozik a brüsszeli konferenciával. A 18 órakor kezdődő eseményen szó lesz a régió helyzetéről, az európia energiaválságról és a brüsszeli konferenciáról szóló jelentésről. Az ülésre meghívták Aleksandar Vučić államfőt is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..