home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Korhecz Tamás: A Magyar Mozgalom eredménye egy csoda
Tóth Imre
2016.04.28.
LXXI. évf. 17. szám
Korhecz Tamás: A Magyar Mozgalom eredménye egy csoda

Az MM színrelépésével nem csökkent, hanem erősödött a magyar érdekképviselet — hangzott el a Magyar Mozgalom és a VMDK választási eredményeket értékelő sajtótájékoztatóján.

Dr. Korhecz Tamás, a Magyar Mozgalom társelnöke három dolgot állapított meg: 2000. október 5-e óta nem vett részt ennyire nehéz választásokon. Az MM mögött egy hihetetlenül nehéz választási folyamat van, melyben rendkívül egyenlőtlen volt a küzdelem — mondta. Két ország kormánya kampányolt a VMSZ mellett, a médiának egy jelentős része pedig teljesen elfogult volt. Minden nehézség ellenére az MM és a VMDK a magyar szavazatok átlagosan 20-30 százalékát szerezte meg. A második dolog az, hogy a VMSZ támogatottsága szavazatszámban, százalékban és mandátumokban is 30 százalékkal csökkent. A tartományi választásokon a Vajdasági Magyar Szövetség a fennállása óta eddigi legrosszabb eredményét érte el. A VMSZ nem tudta megszerezni a leadott magyar szavazatok többségét, ezért nem beszélhet legitimen a magyar közösség nevében. Harmadikként Korhecz azt emelte ki, hogy noha Pásztor István nem kíván együttműködni a Magyar Mozgalommal, a helyi önkormányzatokban az MM együttműködne azokkal a VMSZ-tagokkal, akik nem értenek egyet Pásztor kirekesztő politikájával.


Szabó Attila felvételei

Csonka Áron annak a félelmének adott hangot, hogy a Szerb Haladó Párt a jövőben még inkább elveszi majd a magyarok szavazatát.

Maglai Jenő, a Mozgalom a polgári Szabadkáért lista vezetője elmondta: számukra nem a bársonyszékek megszerzése a cél, de mindenkivel hajlandóak tárgyalni a város érdekeit illetően. A következő időszakban elvszerűen, a választási kampányban tett ígéretek mentén fognak politizálni. Maglai élesen bírálta a Pannon RTV-t a választási kampányban folytatott szerkesztéspolitikája miatt.

— A Pannon RTV egyetlen pártot favorizált, a másként gondolkodókat pedig kirekesztette, ami gyalázatos. Ez a médiavállalat a magyarországi és a hazai adófizető emberek pénzéből működik, nem pedig párt- vagy magánpénzből. Ezért gyökeresen meg kell változtatni a szerkesztéspolitikát — mondta.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..