home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Koncertmaraton a szabadkai Sportcsarnokban
Tóth Tibor
2005.03.09.
LX. évf. 10. szám
Koncertmaraton a szabadkai Sportcsarnokban

A nagy hármas: Zvekán Péter, Ótott Ágnes és Fekete JózsefMárcius 19-én nagyszabású könnyűzenei rendezvény helyszíne lesz a szabadkai sétaerdei Sportcsarnok. A Subofest produkciós iroda szervezésében még e tájakon soha nem látott maratoni -- csaknem tizenkét órás -- koncertsorozat kerül megr...

A nagy hármas: Zvekán Péter, Ótott Ágnes és Fekete József

Március 19-én nagyszabású könnyűzenei rendezvény helyszíne lesz a szabadkai sétaerdei Sportcsarnok. A Subofest produkciós iroda szervezésében még e tájakon soha nem látott maratoni -- csaknem tizenkét órás -- koncertsorozat kerül megrendezésre. A három szervező -- Fekete József--Schwarz (marketingfelelős), Ótott Ágnes--Ági (koordinátor) és Zvekán Péter--Peti (programfelelős) -- időt és energiát nem kímélve tevékenykedett azon, hogy a szabadkai és környékbeli nézőközönség első ízben lehessen részese egy ekkora kaliberű szórakoztató rendezvénynek.
- A Megafesztivál megrendezésének elgondolása két forrásból eredt. Szabadkán a diszkókon kívül nincs a fiataloknak lehetőségük a színvonalas szórakozásra. Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk azoknak is igényes szórakozást nyújtani, akik nem szeretik a diszkót. A B-terv nevű együttes -- ahol az egyik barátunk zenél -- születésnapi buliját elmosta az eső. Másnap reggel leültünk, és elkezdtünk beszélgetni, hogyan lehetett volna ezt a bulit jobban megszervezni, még több embert toborozni. Rájöttünk, hogy a B-terv nem vonz túl nagy közönséget, ők azonban fel szeretnének lépni sok ember előtt. Gondolkodtunk, hogy vajon mit kellene kitalálni? Egy kávé mellett beszélgetve egészen extrém végleteket érintettünk. A legkisebb elképzeléstől egészen egy sziget méretű elképzelésig minden az eszünkbe jutott. Végül úgy döntöttünk, hogy egy vagy esetleg több nevesebb együttest elhívunk koncertezni, s közben a B-terv együttes is felléphet, így a barátunk sok ember előtt koncertezhet. Gazdaságilag átszámoltuk, hogy ez mennyire oldható meg, kifizethető-e, s így lassan kialakult a Subofest ötlete. Nemcsak a fiatalokat szeretnénk megmozgatni, hanem a közép, illetve idősebb korosztályt is, ezért két blokkra osztottuk a rendezvényt. A délutáni-esti program keretében -- ami inkább az idősebbeknek szól -- fellép Lagzi Lajcsi a sztárvendégeivel, Matyival és a hegedűssel, Postás Józsival, Szandival és a táncosokkal, de a hazai együttesek közül a Csalóka és a Flamenco Band zenéjét is élvezheti a közönség, majd a délutáni műsort a Faust együttes zárja. Az Adagio együttes fellépésével kezdetét veszi az esti-éjszakai műsor, amelynek során két magyarországi sztár-együttes, a Zanzibár és a Republic, egyenként másfél órás koncert keretében, nyújt feledhetetlen kikapcsolódást a közönségnek -- mondta Fekete József, a rendezvény marketingfelelőse.
József elmondta, hogy a Subofest produkciós iroda minden évben egy, az ideihez hasonló, nagyobb fesztivált szeretne rendezni, de emellett vállalkoznak különböző rendezvények, esküvők, családi és vállalati partik megszervezésére is. Terveik között egy rockest megrendezése is szerepel, ahol fellépne a népszerű magyarországi Tankcsapda együttes is. Ezután egy technobuli és egy kis Sziget Fesztiválhoz hasonló manifesztáció következne, de ez még egy kicsit messze van.
- Miért pont a Zanzibárra és a Republicra esett a választásotok?
- Készítettünk egy felmérést, hogy mely együtteseket szeretnék az emberek Szabadkán látni és hallani. Ez egy utcán leszólítgatásos, rádióba betelefonálós, iskolai felmérős módszer volt. A megkérdezetteknek kapásból mondaniuk kellett két olyan zenekart, amelynek a koncertjére szívesen elmennének. Az első toronymagasan a Republic lett, a második helyért szorosabb verseny folyt, végül a Zanzibár lett a befutó. Azoknak sem kell csalódniuk, akik esetleg a Tankcsapdára, az Eddára vagy a Hooligansra szavaztak, mivel az idén ezek az együttesek is vendégszerepelnek nálunk.
- Mekkora közönségre számítatok?
- A délutáni és az esti műsorra is telt házat várok. A jegyek korlátozott számban kaphatók. Ha minden jegy elkel, akkor is mindenki kényelmesen el fog férni. Néhány ezer jegy kapható lesz a helyszínen is, arra az esetre, ha valaki esetleg nem tudja őket elővételben megvásárolni, igaz, ekkor már ötven dinárral többet kell fizetni értük - mondja József.
Az est folyamán tombolahúzásra is sor kerül, ahol egy vadonatúj Yugo Koral személygépkocsi lesz a fődíj. Emellett DVD-lejátszó, házimozi-rendszer, mobiltelefon, televízió, kerékpár, külföldi utazás is gazdára vár, de a felajánlók jóvoltából kétszemélyes vacsorameghívás, CD-állvány, különböző zenei kiadványok és még sok egyéb ajándék megnyerésének a lehetősége is izgalmat nyújt. A szervezők a vajdasági vendégek mellett magyarországi látogatókra is számítanak, mivel a rendezvény népszerűsítése Dél-Magyarországon is nagy ütemben folyik.
- Szabadkára bejutni Vajdaság bármely területéről nem okoz nagy gondot, annál inkább nehézkes a hazautazás. Mi ezt a gondot is megoldjuk azzal, hogy visszafelé szervezünk autóbuszokat, tehát mindenki haza tud jutni. Amennyiben a rendelkezésre álló autóbuszok mennyisége nem lenne elegendő, akkor a tartalékbuszokhoz folyamodunk és azok arra mennek, amerre igény van rá - nyugtat meg mindenkit József. - Vajdaságban még nem zajlott egy nap alatt ekkora méretű rendezvény. Nem anyagi haszonszerzés céljából rendezzük ezt az első fesztivált, a jegyárak gyakorlatilag csak az önköltségünket fedezik, reméljük, hogy mindenki számára hozzáférhetőek. Minden belépőjegy már tartalmaz egy darab tombolát is, tehát nem szükséges külön tombolajegyet vásárolni akár az autó megnyeréséhez sem. Természetesen, aki többet vásárol, annak nagyobb az esélye, hogy nyer valamit. Csaknem négyszáz apró nyereményünk van, ahogy terjed a rendezvény híre, úgy szaporodnak a felajánlások a tombolára. Belépőjegyek elővételben Szabadkán a Yu-fest kávéházban, a Galéria kávéházban, a Neptun pizzériában, a Népszínházban és a Magyar Szó hirdetőirodáján, Zentán a Gutenberg könyvesboltban és a Domusz utazási irodában, Magyarkanizsán pedig szintén az előbb említett utazási irodában kaphatóak. Minden faluban van jegyárusunk, akiknél 18-áig lehet belépőt venni, a helyszínen pedig a koncert napján, 19-én, reggel nyolc órától szerezhetők be a jegyek. A belépők ára elővételben 440, a helyszínen pedig 490 dinárba kerülnek - tudtam meg Józseftől.
Aki a maratoni koncert alatt megéhezik, annak gazdagon felszerelt sank áll a rendelkezésére, ahol az ételek közül többek között rostélyos és pizza is szerepel a kínálatban, a szomjasak pedig az üdítőitaloktól kezdve a sörön át a tömény italokig választhatnak, hogy mivel frissítsék fel magukat. A rendezvényre videokamerát és fényképezőgépet bevinni szigorúan tilos, csak a sajtó képviselői számára engedélyezett megfelelő igazolvány felmutatásával. Bármilyen információért nyugodtan tárcsázzák a 063-865-92-92-es telefonszámot, amelyen jegyek is rendelhetők.
Kedves ifjak és örökifjak! Nem maradt más hátra, mint hogy jelenlétetekkel ti is ünnepélyesebbé tegyétek ezt a nem mindennapi, csaknem félnapos fesztivált. Aki eljön, biztosan nem bánja meg, aki otthon marad, örökké sajnálni fogja. Egy ilyen jellegű rendezvényre nagy szüksége van Szabadkának. Reméljük, hogy ezzel a március 19-i műsorral egy olyan rendezvénysorozat kezdődik el, amely egy kicsit felpezsdíti városunk kulturális életét, alkalmat ad mindenkinek arra, hogy zenei ízlésének megfelelően töltsön el egy szép estét, s gazdag élményekkel térjen haza.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..