home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Koncertek Budapesten
Zvekán Péter
2020.01.28.
LXXV. évf. 4. szám
Koncertek Budapesten

Az élő nagykoncertek egyértelműen saját kuriózummal bírnak. Ezeket sokszor otthon is meg lehet nézni felvételen, de az sohasem fogja visszaadni az ott tomboló energiákat. Sőt, én régen mindig a tömeget kerülve, sokszor ülve néztem és hallgattam végig egy-egy koncertet, de később rá kellett jönnöm, az igazi élmény a tömegben van.

Nos, aki szereti az élő zenét, annak ajánlok most néhány igazán jelentős produkciót, mely a közeljövőben — februárban — lesz megtartva a magyar fővárosban, a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Slipknot

2020. február 4-e, 19.30

Rögtön egy kemény produkcióval kezdem. A Slipknot egy olyan kilenctagú, amerikai együttes, amely nemcsak zenekarnak számít, hanem egyfajta kulturális jelenségnek is. Mindegyik tag maszkot visel, és természetesen van rendes nevük, de művésznévként mindegyikük felvett egy számot — igen, számot —, rajongóikat pedig maggotoknak, magyarul férgeknek hívják. Tudom, jól hangzik… Ez viszont mind illik ahhoz a kemény zenéhez, amelyet ők játszanak. Szóval a Slipknot egy igazi audiovizuális élmény mindazok számára, akik kedvelik a kicsit keményebb rock/metál/trash zenét.
 


 

The world of Hans Zimmer

2020. február 17-e, 19.30

Az megvan, hogy napjaink egyik legjelentősebb filmes zeneszerzője, nevezetesen Hans Zimmer legelső sikereit azzal a The Buggles nevű zenekarral érte el, amely a Video Killed the Radio Starért felelős? Nos, azóta sok-sok év telt el, és Hans olyan remekműveket hagyott maga mögött, hogy az már emberfeletti. Mint említettem, ő lett a világ egyik legjelentősebb filmes zeneszerzője, aki olyan alkotásokhoz szerzett zenét, mint Az oroszlánkirály, a Gladiátor, A Karib-tenger kalózai, a Da Vinci-kód, A sötét lovag, az Eredet, a Csillagok között, a Dunkirk, és még hosszan sorolhatnám. Sokan kérdezték tőlem, hogyan kell elképzelni ezt a rengeteg ismert dalt koncerten: ő maga játszik több hangszeren egy zenekarral, vagy hogy? Hát úgy, hogy mindig visz magával egy nagy szimfonikus zenekart, és ő maga a karmester. A látványról nem is beszélve, a legtöbbször ugyanis egy monumentális kivetítőn láthatjuk a filmjeleneteket. A lényeg: kihagyhatatlan produkció.
 


 

Rúzsa Magdi-koncert

2020. február 22-e, szombat, 20 óra
2020. február 23-a, vasárnap, 20 óra

Rúzsa Magdit nem kell külön bemutatnom, de amikor megállok egy pillanatra, és belegondolok, hogy ez a lány honnan hová jutott, akkor az valami eszméletlen. Valamelyik nap találtam egy összegzést, hogy melyik évben hány dala lett sláger, ami megint csak hihetetlen, amikor így, egy helyen leírva látja az ember: 2013-ban az Egyszer, a Szerelem, 2014-ben a Nélküled, valamint az Ég és föld, 2015-ben az Április és a Tejút, 2016-ban az Érj hozzám és a Jel, 2017-ben az Éden és a Mosd fehérre, 2018-ban a Légzés és az Aduász, 2019-ben pedig a Mona Lisa jelent meg a neve alatt. Mindez a rengeteg sláger és Magdi kisugárzása, valamint egyedi hangja vezet oda, hogy amikor róla van szó, akkor nem elég egy 20 000 nézős időpont, hanem rögtön kettő is kell. Ez IGEN!
 

 

 

 


A nyitóképen Rúzsa Magdi (Doily.hu)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..