home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kiviteli tilalom csütörtöktől és vámcsökkentés az üzemanyagra
Hét Nap
2022.03.09.
LXXVII. évf. 10. szám
Kiviteli tilalom csütörtöktől és vámcsökkentés az üzemanyagra

A búzára, a lisztre, a kukoricára és az olajra vezetnek be csütörtöktől kiviteli tilalmat — jelentette be Aleksandar Vučić kedd este a B92 televízióban. A szerb államfő elmondása szerint az állam olyan döntéseket hoz, amelyeknek köszönhetően jelentősebb drágulás nélkül gondoskodhatnak az üzemanyag-ellátásról.

Aleksandar Vučić szerb elnök azt nyilatkozta, hogy a gázolaj ára jelenleg 179 dinár, de a valódi piaci árnak 193 dinárnak kellene lennie, így a töltőállomások literenként 14 dináros veszteséggel üzemelnek. A NIS ezt a vesztséget még képes elviselni, de a kisebb töltőállomások nem, ezért az állam lemond a teljes jövedéki adó 20 százalékáról, hogy stabilizálja az árakat. Ezzel az intézkedéssel szerinte a gázolaj ára 181 dinár lenne, mely csak 2 dinárral lenne magasabb a mostaninál. Az államfő hozzátette, hogy a mezőgazdasági termelők a NIS kútjain legalább még másfél hónapig továbbra is a mostani áron szerezhetik be az üzemanyagot.

Fotó: Beta

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..