home 2024. április 30., Katalin napja
Online előfizetés
Kiváló mérkőzések újvidéki diadallal
(T. T.)
2015.07.06.
LXX. évf. 26. szám
Kiváló mérkőzések újvidéki diadallal

Szivácon első alkalommal tartottak nemzetközi női labdarúgótornát, melyen a helybeli Poleten kívül a pécsi PVSK, a bosznia-hercegovinai Gradina, a szabadkai Spartacus második csapata, az újvidéki Vojvodina, a zsablyai Bácska, a zimonyi Sloga Radnički és a belgrádi Rad együttesei vettek részt.

Vendégként jelen voltak az Eszék Női Labdarúgóklub képviselői és a horvát női labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Zvonimir Kolak is.

A torna hivatalos megnyitóján Varagić Gabriella, a Polet Női Labdarúgóklub alelnöke, a VMSZ Női Fórumának körzeti elnöke, a Női Fórum elnökségi tagja ismertette a 2013. március 8-án megalakult klub rövid, de sikerekben gazdag történetét, majd Boban Damjanović, a sziváci helyi közösség titkára üdvözölte a megjelenteket. A Szivác 2015 elnevezésű nemzetközi női labdarúgótornát Kovács Elvira, a VMSZ alelnöke, köztársasági parlamenti képviselő nyitotta meg.

A végső győzelmet a Szuperligában 5. helyen végzett újvidéki Vojvodina szerezte meg, a házigazda Polet, a Gradina és a Rad előtt. A két csoportból a Vojvodina és a Polet, illetve a Gradina és a Rad jutott tovább. Mindkét elődöntőben csak egy-egy gólt láthatott a közönség, az újvidékiek a belgrádiakat, a sziváciak pedig a srebreniki csapatot győzték le egyaránt 1 : 0-ra. A bronzmeccsen a Gradina minimális győzelmet aratott a Rad felett, a döntőben pedig a Vojvodina a női foci minden szépségét bemutató meccsen 2 : 0 arányban verte a sziváci Polet együttesét. A torna legjobb kapusának Dajana Mihajlovićot, a Spartacus II. hálóőrét választották, a gólkirály az újvidéki Adrijana Delić lett, a legjobb játékosnak pedig Császár Viktória, a Polet játékosa bizonyult.

A Polet csapata a 2. helyen fejezte be a bajnokságot a II. szövetségi liga északi csoportjában. A sziváciak — akárcsak a bajnok belgrádi Obilić csapata — 33 pontot szereztek, és mindössze egyetlen gólon múlott, hogy nem jutottak a magasabb rangfokozatba.

— A bajnokság során idegenben 4 : 1-es vereséget szenvedtünk a belgrádiak otthonában, itthon viszont hiába nyertünk 2 : 0 arányban, ez nem volt elég a bajnoki cím megszerzéséhez, mivel összesítettben az Obilić — egyetlen góllal, de — jobbnak bizonyult. Hetvenkilenc adott góllal a legeredményesebbek voltunk a mezőnyben, kilenc kapott góllal pedig mi kaptuk a legkevesebb találatot. Reméljük, hogy az előttünk álló idényben minden akadályt elhárítunk, és a pontvadászat végén megünnepelhetjük a bajnoki címet, azaz az I. ligába való bekerülést. A későbbi terveink között a Szuperliga is szerepel, sőt Európába is szeretnénk kijutni. Négy korosztályos csapatunk van, ami egy ekkora település esetében nagy eredmény. A helyiek mellett a környező településekről is vannak játékosok a csapatban. A nyugat-bácskai régióban az egyetlen női fociklub vagyunk, mely valóban dolgozik, illetve eredményeket is fel tud mutatni. A tartományi kupa megnyerésével és az országos kupa legjobb nyolc csapata közé való bekerüléssel hatalmas sikert értünk el, hiszen a kupából kiejtettük az I. ligás Jagodina csapatát, ami egy nyolcezres település sportéletében óriási mérföldkő. A tornánk bekerült az UEFA és a FIFA naptárába, így jövőre a tartományi sporttitkárság, a község és a helyi önkormányzat támogatásával egy német, egy olasz, valamint egy skandináv csapatot is szeretnénk vendégül látni — mondta Željko Varagić, a Polet Női Labdarúgóklub elnöke.

Varagić Gabriella, a klub alelnöke elmondta, hogy nem véletlenül hívták meg a pécsi együttest, hiszen a helyi művelődési egyesület névadója, Szenteleky Kornél író, költő Pécsen született.

— A sport után a művelődés területén is szeretnénk jó kapcsolatot ápolni a pécsiekkel, az ígéretek szerint pedig hamarosan Páva Zsolt, Pécs polgármestere is fogad bennünket — tudtuk meg a klub alelnökétől.

A torna után a labdarúgók Kissztapárra látogattak, ahol a malmot, utána pedig Szivácon a Szenteleky-szobát tekintették meg. A sportnap a Szenteleky Kornél Művelődési Egyesületben ért véget egy közös vacsorával. A vendégcsapatok elismerő szavakkal illették a szervezőket, valamint kifejezték abbéli reményüket, hogy jövőre is ellátogatnak a labdarúgótornára.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..