home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Kiváló eredményt értek el a vajdasági diákok az Edu Robotics Cup informatikai versenyen
Pannon RTV
2020.12.31.
LXXV. évf. 53. szám
Kiváló eredményt értek el a vajdasági diákok az Edu Robotics Cup informatikai versenyen

Az eseményt a magyarországi Edutus Egyetem hirdette meg, a vajdasági partner pedig az MTTK volt. A koronavírus-járvány miatt idén az online térben szervezték meg a vetélkedőt. A megmérettetésre 130 csapat jelentkezett, köztük 63 vajdasági.

A versenyre két nagy kategóriában lehetett benevezni, a Project Challenge és az Engineer Challenge-re. A vajdasági csapatok a Project Challenge négy kategóriájából háromban állhattak fel a dobogó legfelső fokára, és az egyik összesített kategóriában is diadalmaskodtak. Emellett két második és egy harmadik helyet is elértek. A legjobban teljesítő vajdasági csapatok számára a díjkiosztót a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon tartották meg.

Ez a verseny összefogta a Kárpát-medencei magyarság fiataljait – hangsúlyozta beszédében Hajnal Jenő, az MNT elnöke, aki hozzáfűzte, nagyon büszke a vajdasági magyar fiatalok helytállására. A verseny fővédnöke Pásztor István, a VMSZ elnöke volt.

Az eseményen részt vett Vicsek Annamária oktatási államtitkár és Szögi Zoltán,  a WRO versenyek magyarországi főszervezője, aki reményét fejezte ki, hogy a jövőben a személyes találkozásokra is lehetőség lesz.

A Junior Edu Robotics Cup összesített győztese a magyarkanizsai Beszédes Lego Team lett. A Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont diákjai robot edzőtársakat készítettek.

Project Rookie kategóriában a Mini Manók, vagyis a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola diákjai lettek az elsők, a második és a harmadik helyen a topolyai Nikola Tesla Általános Iskola tanulói, a Tesla Manók és a Manók csapat végzett, negyedikek lettek a bajsai Bambi Iskoláskor Előtti Intézménybe járó óvodások, a Turbó kukacok.

A Project Kids kategóriában a topolyai Coder Club csapata lett a győztes. Második helyen végeztek a Gunarasi Gallok, vagyis a gunarasi Dózsa György Általános Iskola diákjai, harmadik lett a szabadkai Logiscool csapata, a negyedik helyezést az Adai répák, vagyis a Cseh Károly Általános Iskola tanulói érdemelték ki.

A Project Junior kategóriában a HTMT, vagyis a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium csapata győzedelmeskedett. Második lett a Beszédes Lego Team, vagyis a magyarkanizsai Beszédes József MMIK tanulói, harmadik a topolyai MindStrongs akik a Coder Club színeiben indultak. Sipos Balázs, a topolyai Sinkovics József Műszaki Középiskola tanulója pedig negyedik helyen végzett.

A Project Senior kategóriában az első helyet az újvidéki Európa Kollégium csapata, a második, harmadik és negyedik helyet pedig a Szabadkai Műszaki Szakfőiskola csapatai szerezték meg.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..