home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Kiválasztott vagy!
(T. T.)
2014.08.20.
LXIX. évf. 34. szám
Kiválasztott vagy!

Evangélikus gyermektábor Bácsfeketehegyen
Az ágostai hitvallású evangélikus keresztyén egyház az idén tizenkettedik alkalommal szervezte meg az evangélikus gyermektábort. Az ötnapos rendezvénynek — melyen harmincegy, hét és tizennégy év közötti, szabadkai, bajsai, kúlai, valamint bácsfeketehegyi gyermek vett részt — a bácsfeketehegyi művelődési ház adott otthont.

A tábori munkához minden évben választanak egy vezérmotívumot. Mengyán Szófia lelkész és Balog Róbert püspöki titkár elmondta, az idei összejövetel témái a Kiválasztott vagy! jelmondat köré épültek, és Mózes életével foglalkoznak. Egy szokványos nap az ébresztő utáni reggeli áhítattal kezdődött, majd egy hittanórán az aznapi téma feldolgozása következett. A délelőtt folyamán különféle kézműves-foglalkozásokon (gyöngyfűzésen, papírhajtogatáson,barátságfonal-készítésen stb.) vehettek részt a táborozók, a délutáni programban pedig különféle csapatjátékok, vetélkedők szerepeltek, és nem maradt el a sporttevékenység sem a helyi általános iskola tornatermében. Este gitárkísérettel egyházi énekeket énekeltek, filmet néztek, és volt lehetőség asztaliteniszezésre, csocsózásra is.

Az idei rendezvény költségeit a szervezők önerőből fedezték, a pályázati források ugyanis kiapadtak. Ennek ellenére a gyerekek — mint ahogyan eddig mindig — ezúttal is ingyen vehettek részt a táborban.

— Szeretnénk egyfajta folytonosságot kialakítani, ezért év közben is szerveznénk kisebb találkozókat, családi napokat. Célunk, hogy a gyerekek ne csak öt napig barátkozzanak egymással, hanem erre az év folyamán is legyen alkalmuk. Nekünk, vezetőknek egy-egy táborban alkalmunk van a gyerekekkel személyre szabottan foglalkozni, közvetlenebb kapcsolatot kialakítani velük, ennek hála pedig ők is bátrabban fordulnak hozzánk kisebb-nagyobb gondjaikkal — mondta Balog Róbert, aki egyúttal megköszönte Pál Károlynak, a VMSZ ügyvezető alelnökének, a Feketics Művelődési Egyesületnek és a Nikola Đurković Általános Iskolának a segítségét.

A XII. Vajdasági Magyar Evangélikus Gyermektábor istentisztelettel zárult a felújított evangélikus templomban.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..