home 2024. április 28., Valéria napja
Online előfizetés
Kitüntetések a szerb államiság napja alkalmából
2024.02.15.
LXXIX. évf. 7. szám
Kitüntetések a szerb államiság napja alkalmából

Aleksandar Vučić szerb államfő az államiság napja alkalmából tartott belgrádi ünnepségen kitüntetéseket adott át az arra érdemes személyeknek és intézményeknek. A díjazottak között összesen 107 diplomata, író, újságíró, színész, énekes, sportoló, szervezet, intézmény és szerkesztőség található.

A Szerb Zászló Rendjének Első Fokozatát Berge Brende norvég politikus, Csen Bó, a Kínai Intézet Nemzetközi Kapcsokért Felelős Osztályának elnöke, Raúl Bartolomé Molina, Spanyolország belgrádi nagykövete, valamint Vladimir Tolsztoj, az orosz elnök kulturális tanácsadója kapta.


Fotó: Tanjug

A Karađorđe-csillag Első Fokozatával ismerték el Vitkayné Kovács Vera operaénekes, egyetemi tanár munkásságát. A Gyertyaszentelő Érdemrend Első Fokozatával tüntették ki Bálint Béla akadémikust, a belgrádi Katonai Akadémia Transzfuziológiai és Hematológiai Intézet orvosát, Szerb Zászló Érdemrendet vett át Rusz Harry Alex, Magyarország Európa Tanácshoz akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának elnöke. Ostrogonac Robert szabadkai mozdonyvezető a Miloš Obilićről elnevezett bátorság-aranyérmet érdemelte ki. 

Az államiság napja alkalmából Aleksandar Vučić államfőnek a világ több vezetője is gratulált, többek között Vlagyimir Putyin orosz elnök, Recep Tayyip Erdoğan, Törökország elnöke, Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke, III. Károly brit király, valamint az olasz, osztrák, lengyel, indiai, ciprusi elnök és a horvát államfő is.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..