home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Kiszélesítették az utat Kispiac és Ludas között
Kartali Róbert
2023.10.11.
LXXVIII. évf. 41. szám
Kiszélesítették az utat Kispiac és Ludas között

Aszfaltozták, illetve kétsávosra szélesítették ki a Szabadka és Magyarkanizsa közötti legrövidebb utat, mely Ludas és Kispiac között húzódik. Itt korábban csupán egy vékonyka aszfaltcsík volt, melyen két jármű nem is fért el egymás mellett, ennek ellenére nagyon is frekventált volt.

A Kispiac és Ludas közötti útszakasz aszfaltozásának befejező munkálatait ma dr. Pásztor Bálint köztársasági parlamenti képviselő, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere kíséretében tekintette meg.

Ezen az úton már korábban is történtek beruházások. Annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés, a két önkormányzat együttműködve, ki-ki a saját területén, az úttest mentén zúzott aszfalttal szélesítette ki az utat, emellett pedig esővíz-elvezető árkokat is kialakítottak. Szabadka és Magyarkanizsa illetékesei januárban voltak legutóbb itt terepszemlén, akkor jelentették be, hogy elkészült a tervdokumentáció, és pályázni fognak annak érdekében, hogy egy kétsávos, megfelelő minőségű út kösse össze Kispiacot Ludassal.

— Ez egy nagyon forgalmas és jelentős út, hiszen a legrövidebb Magyarkanizsa és Szabadka között, de Szabadkáról Bánátba is ezen az úton lehet a leggyorsabban és a legkönnyebben eljutni — emelte ki Pásztor Bálint. A vkt elnöke elmondta, hogy Szabadka pályázott a tartománynál annak érdekében, hogy ez az út így fessen. — Szabadka város területén 1837 méter út van, ez teljes egészében befejeződött, de itt nem álltunk meg, hiszen az útnak valahova vezetnie kell, és a Szerbia Útjai Közvállalatnál folytatott lobbitevékenység következtében további 2350 méter is kiépítésre került Magyarkanizsa község területén. Maradt még 1036 méter. Most tárgyalunk annak érdekében, hogy teljes egészében befejeződhessen ez az út a közeljövőben.

A vkt elnöke azzal zárta nyilatkozatát, hogy két-három nap múlva teljes egészében befejeződnek a munkálatok, és az autósok birtokba vehetik ezt az utat, mely nem csupán helyiek számára jelentős, hanem regionális szempontból is.

Fejsztámer Róbert köszönetet mondott Szabadka Város döntéshozóinak, mivel mint hangsúlyozta, Magyarkanizsa Község Önkormányzatának sem a költségvetése, sem a pályázati rendszere nem engedhette volna meg, hogy ezt az utat be tudják fejezni.

— Köszönet Szabadkának egyrészt az önkormányzati együttműködésért, másrészt pedig természetesen köszönet a Vajdasági Magyar Szövetségnek a lobbizásért, hiszen kellett egy hátszél ahhoz, hogy ennek az útnak a fennmaradó 1 kilométeres részét is sikerüljön kiépíteni. Ha minden igaz, akkor a napokban elkezdik a fennmaradó rész leaszfaltozását, ami azt fogja eredményezni, hogy Ludastól Kispiacig meglesz a teljes szakasz. Kispiacon belül pedig van egy rész, amely útra terhelődik a közlekedés, azt az önkormányzat igyekszik majd saját eszközökből kiszélesíteni, megjavítani, hogy egy olyan utat kapjunk, ami regionális útnak mondható mind minőségében, mind szélességében, mert kihasználtságában már az. Hatalmas forgalom volt eddig is rajta, és miután ez az út hivatalosan is megnyílik, akkor ugyanakkora, ha nem nagyobb mennyiségű forgalom terhelődik majd az új útra.

Mint összegezte, az új és kiszélesített út kivitelezése egészen Kispiac bejáratáig kell, hogy elkészüljön, tehát a hídig, mely megmarad jelenlegi formájában. Az új utat egyébként hivatalosan még nem adták át rendeltetésének, de már közlekednek rajta.

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..