home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Kistérségi nagycsaládos-találkozón járt a Kolibri
Gajda Nóra
2012.10.24.
LXVII. évf. 43. szám
Kistérségi nagycsaládos-találkozón járt a Kolibri

Dunaszentgyörgyön járt a Kolibri Nagycsaládosok Egyesülete a kistérségi nagycsaládos találkozón.

A részvevők útközben szerét ejtették még Szekszárd megtekintésének is. A határon való hosszú várakozás miatt azonban csak kevés idő maradt a Tolna megyei város körbejárására. A csoportvezető, János Anna rutinosan oldotta meg a rá bízott feladatot. A 60 fős nagycsaládos csoport megnézhette a Városházát és a Szentháromság szobrot a városközpontban. A kétezer éves, 33 000 lelket számláló városban található I. Béla király szobra, a Vármegyeház parkjában a Borkút, valamint Szent Lászlónak, Szekszárd védőszentjének a szobra is, csakúgy, mint  Tolna megye címerének kőbe vésett változata. A Kálvária-kilátó megtekintése a csoport késése miatt elmaradt.
A találkozón részt vett még Kalocsa, Bátya, Tolna, Paks, Ercsi és Szekszárd nagycsaládos egyesületeinek küldöttsége. A délelőtt folyamán Kommunikációs tréning és csapatépítés címmel tartottak előadást. Ezzel egyidejűleg gyermekprogramokat, kézműves-foglalkozásokat, társasjáték- és sakkversenyt, sportvetélkedőket tartottak, de volt ingyenes lovagoltatás, szekerezés is. A ludasi Ludas Matyi ME néhány oszlopos tagja szintén a Kolibrivel utazott. Az ő ajándék-előadásuk is itt volt látható. Ebéd után Hencze Sándor, a település polgármestere külön köszöntötte a Vajdaságból érkezőket. A rendezvény részvevőit a HungaroKarma zenekar szórakoztatta.
A Kistérségi találkozóval egyidejűleg ünnepelt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete is Budapesten, amely 1987-ben alakult azzal a céllal, hogy a magyar társadalom legfontosabb értékeit megfogalmazzák: az élet, az anyaság tiszteletét, a házasságok erősítését, a jövő generációjáért érzett felelősség erősítését, valamint a nagycsaládosok sajátos érdekeinek képviseletét és szolgálatát. A nagycsaládosok a társadalom egyik kisebbsége, de ők tesznek a legtöbbet a népességfogyás és a társadalom elöregedése ellen — hangzott el a találkozón.
A Kolibri külön köszönetet mond Major Balázsnak, a Nagycsaládosok Dunaszentgyörgyi Egyesülete elnökének, János Annának és mindenkinek, aki hozzájárult a kirándulás sikeres lebonyolításához. Külön köszönet a városi képviselő-testület elnök asszonyának, Kern Sólya Máriának, valamint a hajdújárási és a királyhalmi helyi közösségnek.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..