home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kiss Nándor a parlamentben: A kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen
2021.03.02.
LXXVI. évf. 8. szám
Kiss Nándor a parlamentben: A kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen

Elkezdődött a szerbiai köztársasági parlament tavaszi ülésszaka.

A képviselők egyebek között arról a törvényjavaslatról is egyeztettek, amely megerősít egy kölcsön felvételéről szóló egyezményt Szerbia és az Európa Tanács Fejlesztési Bankja között a kulturális infrastruktúra fejlesztésére vonatkozóan. 


Fotó: Szerbiai RTV

A javaslat kapcsán Kiss Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, pártja támogatja a javaslatot, ugyanis a színházak, mozik, könyvtárak felújítása, fejlesztése a társadalom közös érdeke. Hozzátette, a frakció úgy látja, a kulturális infrastruktúra fejlesztése elengedhetetlen, a szolgáltatások javítása, fejlesztése a polgárok szempontjából, de például a turizmus miatt is fontos. 

Kiss Nándor arról is beszélt, hogy a VMSZ számára kiemelten fontos a Szabadkai Népszínház épületének felújítása, amelynek folyamata az elmúlt időszakban felgyorsult, és mint mondta, örömükre szolgál, hogy jövőre a tervek szerint már használatba vehetik majd a felújított épületet.

Az ülésen az említett egyezmény mellett egyébként bírók megválasztása is szerepelt. A köztársasági parlament tavaszi ülésszaka nem tarthat 90 napnál tovább.

Forrás: b92.net

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..