home 2024. május 17., Paszkál napja
Online előfizetés
Kisorosz lesz a szórványmagyarság egyik központja
(Tha)
2007.01.17.
LXII. évf. 3. szám
Kisorosz lesz a szórványmagyarság egyik központja

- Szabó Attila felvételeDisznótoros rendezvényt tartott a hétvégén a kisoroszi Toronál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ, amely egyben a VMSZ kampányrendezvénye is volt. A helybeli Tűzoltó-egyesület terme megtelt erre az alkalomra. A jelenlevők nemcsak azért vettek részt az es...

- Szabó Attila felvétele

Disznótoros rendezvényt tartott a hétvégén a kisoroszi Toronál Magyar Oktatási, Művelődési és Ifjúsági Központ, amely egyben a VMSZ kampányrendezvénye is volt. A helybeli Tűzoltó-egyesület terme megtelt erre az alkalomra. A jelenlevők nemcsak azért vettek részt az eseményen, hogy elfogyasszák a finom falatokat, hanem a vendégek mondanivalójára is kíváncsiak voltak.
A házigazdák nevében először Talpai Sándor, a VMSZ észak-bánáti körzetének elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondta, azt szeretnék, ha Kisoroszon alakulna ki az egyik szórványközpont, és mindent megtesznek ennek érdekében. Úgy véli, jó úton haladnak, mert ez a magyarság él és fejlődni akar.
Kabók Imre, a kisoroszi helyi közösség elnöke hangsúlyozta: a VMSZ programjában szó van a falvakról is, ami nagyon fontos, hiszen a nagykikindai községben is hátrányban vannak azok, akik a kis közösségekben élnek.
Dudás Károly, a VMSZ alelnöke, kiemelte, a bánáti magyarság sokkal többet érdemel, mint amennyit eddig kapott. Fontos lenne olyan helyzetbe juttatni, hogy ne vesszen el és erősítse az egyetemes magyarságot, hiszen van hozzá ereje.Mint mondta, ezen a napon arról is beszélgettek, hogyan lehetne Kisorosz ennek a régiónak a központja, mert olyan emberei vannak, akik ezt nemcsak megálmodták, hanem meg is tudják valósítani.
Pál Károly, a VMSZ elnökségi tagja szerint, ha ennyien eljöttek erre az eseményre, akkor ez a közösség tudja, mit akar, nemcsak ma, hanem hosszú évek után is. A megmaradást tartja szem előtt ott, ahol az őseik is éltek. Nem szabad feladni egyetlen vidéket, egyetlen falut sem - tette hozzá.
Juhász Attila, a VMSZ tanácsának tagja, felhasználva azt a mondást, hogy: Nekünk nyolc, arra kérte az embereket most az egyszer ne legyen nekik mindegy, menjenek el szavazni, és karikázzák be a nyolcas számot. Mert ez jelenti a reálpolitizálást, ez viszi az Európai Unió felé a közösséget, ez beszél a beruházásokról, a gazdaságfejlesztésről, a munkahelyek teremtéséről.
Végül bemutatkoztak a VMSZ jelöltjei: Dömösi Mária, Papp Ernő, aki jelenleg a VMSZ tartományi képviselője, valamint Kabók Imre és Talpai Sándor.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..